Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 22 mei 2017

Heavenletter 1785: De Curve van het Leven Leren / Geplaatst 22 mei 2017

Heavenletter 1785:
De Curve van het Leven Leren
Brief uit de Hemel
Geplaatst 22 mei 2017

God zei:

Het is niet iets wat van buiten komt dat jou gefrustreerd maakt. Natuurlijk denk je dat frustratie van buiten komt, maar jij bent de oproeper ervan. Als je niet jouw schoenveter vast kunt maken, voel je gefrustreerd, maar alles wat gebeurde was dat je niet je schoenveter vast kon maken. Zie je de sprong van gedachten die leiden naar frustratie? Welk verwijt geef je jezelf die frustratie oplevert?

Een mier probeert een klein heuveltje. Hij valt naar beneden, Hij klimt weer omhoog. Rustig probeert de mier het weer. Hij raakt niet in een razernij. Hij scheldt zichzelf niet uit.

Wanneer je in het verkeer vastzit, druk je op je toeter.
Wanneer je laat bent, of iemand anders is laat, schreeuw je van binnen.
Wanneer je een fiets probeert in elkaar te zetten en de gebruiksaanwijzing is te moeilijk en de lettertjes te klein, zou je kunnen huilen.


Door welke wet van het Universum heb je besloten dat je je gefrustreerd moet voelen?
Je hebt iets nederlaag of obstakel of onmogelijkheid genoemd. Jij hebt een grens voor jezelf gesteld. Te moeilijk zeg je. Te frustrerend zeg je. Neem andere beslissingen.

Zeg tegen jezelf. "Geweldig. Hier is iets voor mij om uit te vissen". "Geweldig, hier is iets dat ik niet zo gepland heb". Of, "Dus mijn vriend is laat. Hier is een mogelijkheid voor mij om van mijn omgeving te genieten. Hier is een mogelijkheid voor mij om rustig aan te doen. Ik wens het rustig aan te doen. Het Universum antwoordt mij.
In plaats van frustratie, vind blijdschap. Geniet van de jacht.

Er is niets wat jij moet hebben op dit moment. En jij hoeft ook niet je teen te stoten.
Wanneer je niet ongeduldig bent, zul je geen geduld hoeven te leren. Is dat niet een geweldig iets? Er is geen reden om geduldig te zijn. Er is geen reden om ongeduldig te zijn.

Jouw motor rijdt prima zonder de stoom van ongeduld. Denk aan wat het leven zal zijn wanneer er niet langer de onbeschaamdheid is van ongeduld! Elke medewerker van de klantenservice zal blij zijn om jou te helpen, en jij zult blij zijn met de service die jij krijgt. Er zal niet langer gepikeerd ophangen van de telefoon zijn. Er zal niet met voeten gestampt worden. Er zullen geen dingen breken. Het leven wordt inderdaad een wandeling in het park, simpelweg omdat ongeduld de planeet verlaten heeft.

Wanneer ongeduld het arsenaal van de wereld verlaat, zal geen leraar tegen een kind zeggen dat het langzaam is, want het zal toegestaan zijn dat ieder kind zijn eigen snelheid heeft. De blijdschap van leren zal frustratie vervangen. Alles wat een kind niet weet zal hem plezier doen. Leren wordt een avontuur en school een sport.

Vanaf deze dag, verwerp elk vlaag van ongeduld in jou. Vertel het dat je het niet nodig hebt en dat het niet welkom is. Vertel ongeduld dat het overal kan gaan waar ongeduld gaat wanneer zijn aanwezigheid niet gewenst is.

Hoe tevreden zal jij zijn met het leven als je niet langer je hoofd tegen een stenen muur beukt. Waarom zou je, als je weet dat je alles wat op je weg komt aan kan, als je weet dat je niet alles vandaag af hoeft te krijgen, als je weet dat er een leercurve is van het leven, en dat jij er op bent.

Zonder ongeduld en resulterende frustratie zal er de lang gezochte vrede op Aarde zijn. Jij dacht dat vrede moest komen door andere mensen of regeringen, en nu weet je dat jij degene bent die vrede brengt aan de wereld. Wat je van binnen voelt reikt overal.

Jouw frustratie is bereikt en nu is het vrede die jij aan de wereld zult geven. Jij zult de kolonist zijn van alle argumenten. Jij zult de beslisser zijn van vrede in je eigen hart, en daarom die van de wereld, en daarvoor dank Ik jou.

vertaald door: