Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 19 mei 2017

Heavenletter 1781: Een Zeldzame Bloem / Geplaatst 19 mei 2017

Een Zeldzame Bloem
Brief uit de Hemel
Geplaatst 19 mei 2017

God zei:

Zelfs als jij de enige zou zijn, moet je zijn wat je bent. Als de hele wereld een kant uit zwemt, en jij de andere kant, moet jij je eigen weg zwemmen. Dit is niet om eigenzinnig of willekeurig te zijn. Ik herhaal weer dat je jouw hart moet volgen.

Eens dacht men dat de wereld plat was, en dat het Godslastering was om anders te denken. De wereld verandert zijn gedachten. Je hoeft niet iedere rage te grijpen die langskomt net zo min als je hoeft vast te houden wat niet waar voor je hart. Luister naar wat waar is voor jou.
Het is een verlies van energie wanneer je met de stroom meegaat om geen andere reden dan om deel te zijn van de hoofdstroom.

Het is niet nodig om ertegen te zijn hoe de wereld gaat, of dat het nodig is om mee te gaan. Misschien heeft iedereen een appelboom omgehakt, terwijl jij aantrokken werd door vijgen. Misschien zal het volgend jaar andersom zijn. Denk niet voor jezelf vooruit in de tijd of achteruit.


Wees juist wie en wat je bent. Jij houdt niet een aanplakbiljet omhoog. Jij maakt simpelweg keuzes die jij moet maken.

Er zijn toezeggingen die jij aan de wereld doet. Jij rijdt aan de rechterkant of aan de linkerkant van de weg, naar gelang waar je bent. Je start niet een campagne om de regeling te veranderen. Jij houdt je eraan.

Maar als je rechter bent, en je hart is tegen de doodstraf, dan kan je niet tegen je hart ingaan en een rechter zijn in zulke zaken. Je moet een andere arena vinden om een rechter in te zijn. Jij kan niet steeds tegen je hart ingaan, of je sart, slaat, en mishandelt je hart. Jij betaalt een te hoge prijs.

In jouw beroep zit je soms een bankschroef. Als iedereen oprecht zou zijn in hun hart, zouden er geen bankschroeven zijn, geliefden.

Soms offert iemand iets op om iets anders te winnen. Wees voorzichtig dat het niet jouw integriteit is die je opoffert. Het is het niet waard. Niets is meer waard dan liefde. Hoeveel hou je van jezelf wanneer je jouw geboorterecht weggeeft?

We komen terug op liefde. We komen altijd terug op liefde. Er is niets anders om op terug te komen. Er is niets anders om weg te laten. Er is alleen jezelf voor de gek te houden, en je bent geen gek. Je bent misschien mal, maar niet een gek. Veroordeel jezelf niet om een gek te zijn, of een schurk. Veroordeel jezelf om een liefhebber te zijn van de grote mogelijkheden van de wereld, en niet om ze te verzaken.

Jijzelf bent een grote mogelijkheid. Jij bent een zeldzame bloem die bloeit. Je weet misschien niet de naam van de bloem die jij bent. De hele wereld heeft misschien geen naam voor jou. Geef jezelf dan een naam, geliefden. Noem jezelf. Kies een prachtige naam uit die vibreert met de toon van jouw hart en die van Mij.

Jij mag een zeldzame bloem zijn die bloeit voor het raam. Je mag een zeldzame bloem zijn die bloeit in de woestijn. Je mag een zeldzame bloem zijn in een vaas op de schoorsteen. Je mag een zeldzame bloem zijn in een veld vol met madeliefjes. Het maakt niet uit waar je bent. De zeldzame bloem die jij bent doet ertoe.

De wereld is vaak raar in zijn afscheidingen. De wereld veilt jou weg. Hij weet niet wat jij waard bent. Hij denkt dat jij makkelijk vervangbaar bent. Hij weet niet dat jij uniek bent. Hij weet niet hoeveel jouw ziel weegt. Maar Ik weet het.

Luister meer naar je eigen hart dan naar de wereld. Jij zult naar Mij luisteren. Jij zult jouw wil volgen en ontdekken dat die de Mijne is.

vertaald door: