Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 18 mei 2017

Heavenletter 1780: Leef Vandaag het Leven / Geplaatst 18 mei 2017

Leef Vandaag het Leven
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 mei 2017


God zei:

Er zijn er die Mij niet vertrouwen.
Ik, als een ingebeeld apart Wezen, ben een projectie van jouwzelf. Jij bent het die jij niet vertrouwt.

Het wantrouwen komt op omdat jij kijkt naar een klein gedeelte van het leven dat niet uitkwam zoals je gedacht had. Zekere dromen zijn niet vervuld. Wensen kwamen niet uit.

Vanuit jouw beperkte waarneming, geloof jij dat iemand of iets daaraan schuld heeft. Jij gelooft in schuld meer dan dat je in Mij gelooft. Weer komen We terug op dit wel bekende maar toch verkeerde idee van oorzaak en gevolg. Op dezelfde tijd waar jij hommage geeft aan oorzaak en effect, geloof je in toeval, en hoe dan ook had jij geen geluk in een zekere situatie, en jij gelooft dan dat Ik jou heb laten vallen.


Geliefden, jij weet niet het verschil tussen boven en onder. Een klein stukje van het shirt zegt niet hoe het hele shirt eruit ziet. En je had het idee dat, als alles niet zo uitkwam zoals jij dat het liefst zou willen, er iets aan de hand is. Er is niets aan de hand. Het is oké zelfs als alles niet uitkomt op de manier zoals hij het zou willen.
Zoek elasticiteit meer dan stevigheid.

Als een idee niet werkt, zoek dan een ander.
Kijken naar oorzaak en gevolg is een beperkte kijk. Kijken naar oorzaak is het leven achterwaarts leven. Zoeken van oorzaak naar gevolg, of gevolg naar oorzaak, is je visie afsnijden. Wat zal er met je gedachten gebeuren als je niet langer gelooft in oorzaak en gevolg? Ben je bang dat je geen grond onder je voeten zal voelen?

Zijn tegenhanger is Zoals je zaait, zo zul je oogsten. Maar het is niet altijd zeker dat als je mais plant, je mais zal groeien. Soms gebeurt dat niet vanwege een of andere oorzaak. Hij zal ergens groeien maar misschien nu niet op jouw stukje grond. Het leven is niet altijd eenzelfde uitwisseling.

Je mag ermee eens zijn dat het goed is om het verleden te laten gaan, en toch houd je vast aan oorzaak en gevolg.

Wat is het concept van karma anders dan een oneindige cirkel van oorzaak en gevolg? Het is een aardige theorie, maar beter een waar je niet aan vast moet houden. Het eert niet de uitbreiding van het leven. Het is een gesloten televisiecircuit.

Voorbijgaande levens mogen hebben bestaan, maar jij bent vrij om ze te overtreffen. Wat er ook ooit is gebeurd in het verleden, hoeft niet te gebeuren in het heden. Het is niet waar dat je een plunderaar moet zijn geweest net zo min als het waar is dat je een heilige moest zijn.

Denk niet langer aan dingen goed maken. Er is niets voor jou om goed te maken. Je begint nu gelijkmatig wat je hebt in jouw leven, en het is voor je, niet achter je. In ieder geval, net als Lot zijn vrouw, past het jou niet om achterom te kijken.

Als je onaardig was in een vorig leven, wees dan nu aardig. Als je aardig was in een vorig leven, wees dan ook aardig nu. Wanneer het er op aankomt, wat is het verschil?

Als je volslagen gelooft in het verleden en dat het gerecycled wordt, geef je jouw God gegeven kracht weg. Jij bent snel om te zeggen dat Ik ongeluk op jou laat neerkomen, maar je bent onwillig om te zeggen dat Ik jou die grote kracht hebt gegeven van de keuze, en de grote kracht van de evolutie. Hoeveel kan jij ontwikkelen wanneer je denkt dat het allemaal een bijproduct is van het verleden? Welk geestdodend product is het dat hetzelfde wiel van het leven blijft voortduwen

Ik stel jou voor om het te laten gaan. Wees een nieuwgeborene vandaag, niet om te boeten, niet om goed te maken, maar om te zijn. Geliefde, neem een diepe zucht, en leef je leven vandaag vanaf een nieuwe hoogte. Je bent opgestaan.

vertaald door: