Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 17 mei 2017

Heavenletter 1779: Het Vertrouwen van de Liefde / Geplaatst 17 mei 2017

Het Vertrouwen van de Liefde
Brief uit de Hemel
Geplaatst 17 mei 2017


God zei:

Oh, ja, geliefden, je doet het goed. Laat jouw eerste gedachte van deze morgen zijn hoe geliefd jij bent. Jij bent geliefd vanaf de bergtoppen. Jij bent geliefd vanuit de Hemel. Oh, en hoe jij geliefd bent vanuit de Hemel.

Hoe kan iemand zo geliefd zijn als jij en zich dan zo ongeliefd of te weinig geliefd voelen? Dit is werkelijk een fout van het verstand. Jij hebt gekeken in de verkeerde richting, en je hebt jezelf tekortgeschoten gevonden. Alles wat je mist is het besef van wat je waard bent. Weet wat je waard bent, en er is niets dat je kan missen.

Wanneer je een gouden staaf bezit, hoef je je niet ongerust meer te maken over een koperen cent.

Wat gebeurt er wanneer je weet hoeveel er van je gehouden wordt? Je staat rechtop, je schouders naar achteren, en je glimlacht. Dit is de manier om de wereld te begroeten. Wanneer je weet hoeveel er van je gehouden wordt, heb je zelfvertrouwen. We praten hier niet over het vertrouwen van het ego, maar meer het vertrouwen van de liefde. Dit zijn twee verschillende verhalen.


De ego moet gevoed worden, zoals monsters in oude verhalen. Het vertrouwen van de liefde is gemakkelijk voor jou. Het is een vastgestelde conditie die geen bevrediging nodig heeft. Het gaat als vanzelfsprekend met jou mee.

Vandaag zul je weten dat jij geliefd bent. Je zult het vertrouwen dragen dat samengaat met liefde. Daarin is geen keuze. Draag liefde, en je draagt vertrouwen.

Wat zal het voor jouw dag betekenen dat je vertrouwen draagt? In plaats van angst om post te openen, of er tegen opzien wat er vandaag zal gebeuren, draag je het idee dat wondere dingen voor jou kunnen gebeuren vandaag. Je draagt het idee dat het leven makkelijk is, dat het is pasklaar is gemaakt, dat het verlangend is om deze geschenken aan jou te doen toekomen.

Zou dit niet een nieuwe denkwijze kunnen zijn? Liefde, vertrouwen en een opbouwende denkwijze? Met deze zet je jouw leven op een gunstige weg. Je zegt niet dat het leven jou moet behandelen zoals jij dat wenst. Je zegt dat jij de zekerheid hebt, dat je klaar en willig bent voor het leven om jou schatten te schenken, niet in een toekomst die ver weg is, maar nu. Is er later een betere tijd? De goede dingen van het leven waar we van spreken zijn niet opgeborgen. Ze zijn niet bewaard voor een regenachtige dag. Zij komen nu over jou heen.

Dit is aanstaande. Dit is meteen. Vandaag zal je struikelen over schat na schat. Hoe je daarom zult lachen! Hoe je ervan zult genieten dat het vandaag is. Je wilt niet dat hij eindigt, deze heerlijke dag, deze dag veranderde simpelweg omdat je ernaar keek als een vriend in plaats van een vijand die achter jou aan zit.

Je wordt de gastheer van de dag. Jij verwelkomt de dag. Jij groet hem net zoals je een hoge ambassadeur zou groeten. Een ambassadeur kijkt naar wat hij kan doen om iedereen die hij ontmoet op te beuren. Hij is een verwachtende gastheer. Zelfs als hij reist naar een ver land, vergeet hij niet dat hij een ambassadeur is en daarom een gastheer is voor iedereen die voor hem komen.

En zo nodig jij jouw dag uit, en jij behandelt hem goed. Jij komt vanaf een hoge plaats van intentie, dus natuurlijk verwelkom jij de dag die voor jou ligt. Je bent er aardig voor. Je geeft hem een ereplaats. Je weet dat deze dag onvervangbaar is. Er zal er geen een zijn zoals deze. Er zullen andere dagen zijn, maar iedere is op zichzelf.

Beschouw iedere dag als een prachtige bloem die zich voor jou opent. Als je er naar kijkt, opent ze haar bloemblaadjes, en jij waardeert het wonder dat je ziet. Elke dag bloeit er een bloeiende bloem voor jouw eigen ogen. Zie je hoe jij een zegje hebt in jouw dag.

vertaald door: