Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 14 mei 2017

Heavenletter 1776: Er Is Geen Karma / Geplaatst 14 mei 2017

Er Is Geen Karma
Brief uit de Hemel
Geplaatst 14 mei 2017

God zei:

Er is nergens een excuus voor. Excuses is gekibbel. Excuses zijn slechte verontschuldigingen. Excuses zijn niet echt eerlijk, geliefden. Zij zijn trucjes van de gedachten.

Er is geen karma of kindertijd of ongeschikte opvoeding om te gebruiken als een excuus. Jij moet jezelf nergens voor verontschuldigen. Het is niemands schuld, het geeft niet hoeveel schuld zij hebben in vergelijking met alles wat je weet, en alles wat de wereld weet. Het hoeft niet waar te zijn volgens elke norm die jij kent, maar dat betekent niet dat jij daarom jouw eigen positie in het leven moet rechtvaardigen. Het maakt niet uit hoe verkeerd het verleden was, het maakt niet uit hoe onvergeeflijk, het is een hindernis die jij genomen hebt. Het is niet nodig dat jouw vingers het blijven aanraken. Het is een mijmering. Het is een gedachte die voorbij is. Het is nu niet meer.

In termen van de Waarheid, jij was nooit Napoleon de Grote of een geslagen of verwaarloosd kind. Dat steeds te herhalen en om dat te gebruiken als uitleg voor het denkbeeldige heden is niets beter dan het fornuis de schuld geven voor het aanbranden van de soep, ook is het niet eerzaam om de kok of de kookwekker of jezelf de schuld te geven.


Dit is het: Schuld moet niet vastgepind worden. Niet aan jou, niet aan iemand anders. Iedere dag moet je opnieuw kunnen beginnen, of je wist het uit. Verwijder de graffiti uit je gedachten. Het heeft het effect op jou wat je zegt dat het heeft.

Als je zeg dat het jou terughoudt in het leven, dan houdt het jou terug in het leven. Als je zegt dat het je sterk maakt, dan maakt het jou sterk. Als je zegt dat het het leven moeilijk voor jou maakt, dan maakt het het leven moeilijk voor jou.

Weeg niet de situaties en ervaring af in termen van hun eigen schijnbare waarde. Ze zijn hoofdzakelijk levenservaringen, niets meer, niets minder. Ze zijn hoofdzakelijk voorbijgaande stromingen. Je staat op andere grond nu. Het verleden is niet bedoeld om jou terug te houden. Het is bedoeld om jou voorwaarts te bewegen. Het is bedoeld om jou in Mijn armen te gooien zelfs als jij die nooit verlaten hebt.

Geliefden, het is tijd om de logica weg te gooien. Het is echt niet betrouwbaar. Het leven is niet logisch. Het kan niet logisch zijn op basis van wat je verstand bevat. Alle uitleg van de wereld, alle uitleg van de grootste breinen zijn rookwolken uit een pijp. Het is nu tijd om de pijp weg te leggen.

Het leven is als een toffee die je uit je mond trekt. Het is iets dat jij uitrekt. Het blijft rekken. Je kunt het om jezelf winden en jezelf immobiliseren. Of je kan het recht trekken en zien hoe ver het zal gaan. Het maakt niet uit wiens handen de toffee uitrekken, de toffee blijft doorgaan. Er is altijd nog meer toffee om te trekken.

Of het leven is als een knot garen dat geen begin heeft en geen eind. Je kan blijven breien met dit garen zonder bang te zijn dat het op raakt. Met dit magische garen, blijft geen gevallen steek gevallen, en als dat gebeurde geeft het niet, want jouw breipennen zijn er al voorbij.

De gist waarvan het leven is gemaakt heeft geen einde aan zijn levensvatbaarheid. Het beschermende leven is eeuwig. Er zijn geen doodlopende wegen aan het leven.

Het is niet dat jij het beste moet maken van het leven. Dat houdt in dat het leven gebrekkig is, net zoals een sok met gaten erin, en dat jij het steeds weer zult moeten stoppen. De uitdrukking, het beste van het leven maken, betekent dat je het nog een tweede kans wilt geven, alsof het gefaald heeft en dat jij het een eerste kans gegeven had.

Geliefden, kneuzingen verdwijnen meteen. En verdwenen, waar zijn dan de kneuzingen behalve in je gedachten? Geef al jouw kneuzingen toestemming om te verdwijnen. Ze zijn niet meer belangrijk voor jou of iemand anders.

vertaald door: