Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 11 mei 2017

Heavenletter 1773: Zonder Jou / Geplaatst 11 mei 2017

Zonder Jou
Brief uit de Hemel
Geplaatst 11 mei 2017

God zei:

Deze tijd van jouw tijdelijk verblijf op Aarde is maar een minuut in de Omvangrijkheid van Eeuwigheid. Het is niet eens een minuut. Het is een oogwenk.

Dus wat is de waarde van iets zo kortdurend, vraag je. Wat is het verschil van jouw verblijf of niet op Aarde? En wanneer jouw lichaam de Aarde verlaat en is vergeten, wat heeft het dan uitgemaakt? Als dit wereldse leven alleen een droom is, wat is de betekenis er dan van? Is er een betekenis?

Je kan een boek lezen, geliefden. Het boek kan fictie zijn. Je ogen zijn er aan vastgeplakt. En wanneer je de laatste bladzijde omslaat, is het boek uit. En toch, zou je zeggen dat het geen betekenis had?

Het boek had grote betekenis voor jou. Het was belangrijk voor jou om te lezen. Je wilde weten wat er gebeurde. Je wilde de karakters begrijpen. Je was van ze gaan houden. Zelfs de onwaardigen hadden een zekere waardigheid in je hart.


Je zou kunnen zeggen dat het boek niet noodzakelijk voor jou was, maar toch was er een noodzaak voor. Het had voor jou een bedoeling. Het maakte iets in jou wakker.

Met de roman reisde je zonder je stoel te verlaten. Je reisde naar een andere tijd of een andere plaats. Je ontmoette mensen en situaties die je nog nooit had ontmoet. Je worstelde met iets waar je nog nooit mee geworsteld had. Voor eventjes leefde je een leven dat je nog nooit had geleefd.

Wanneer je een goed boek uitleest kun je zuchten, blij en spijtig dat het uit is. Het verhaal heeft jou met iets van zichzelf achtergelaten. Je mag het boek vergeten, de karakters. Je mag de titel vergeten. Je mag vergeten dat je het ooit gelezen hebt, maar het heeft zijn onuitwisbare kenmerk op je achtergelaten. Je hoeft niet te weten waar het is gemarkeerd en wat het beïnvloed heeft. Je hoeft niet eens te weten dat het zijn kenmerk heeft achtergelaten.

Het wordt als een refrein van muziek, zo delicaat gespeeld, bijna onmerkbaar, een vaag beroeren, een niet-herinnering.

En zo is het Menselijk leven. Het maakt geen verschil, en toch maakt het alle verschil in de wereld. In de wereld. Voor de wereld. Voor Mij.

Het leven zonder jou zou een ander leven zijn. Je kent nieten hebt misschien nooit iedereen gekend die jij beïnvloed hebt, en nog steeds aan het beïnvloeden bent. Zelfs wanneer de herinneringen aan jou weg zijn, ben jij niet weg. Natuurlijk ben jij hoe dan ook een compleet ongeschonden Wezen en, net als een goede roman, heb je jouw stempel op de wereld gedrukt.

Wat voor karakter je ook speelde, je speelde het goed, Zij het een held of boef, niemand kon het zo goed spelen als jij. Hoe kan een Wezen zoveel rollen spelen, vraag je, en wat kan hun betekenis zijn als de rol verbleekt?

Niemand hoeft eraan herinnerd te worden dat ze hun rol speelden. Alle aanplakbiljetten kunnen verloren raken en het maakt niet uit.

Jij was hier. En er gebeurde iets omdat jij er was. Je werd een steek die je op de stof van het Universum weefde. De hele ervaring op Aarde is maar een droom, maar wat een droom is het! Wie zou zo'n avontuur kunnen begrijpen, zoveel gelijktijdige avonturen, zoveel avonturen gezien vanuit zoveel verschillende manieren van kijken, eindeloze avonturen die nieuwe rolverdelingen van karakters en nieuwe toneelspelen hebben, allemaal nieuw, nooit eerder vertoond.

Alle toneelspelen zijn toneelspelen van moraliteit en allemaal hebben ze hun eigen verhaal te vertellen. Er is een rolverdeling van duizenden, of triljoenen, meer dan triljoenen. Alle toneelspelen worden beïnvloed door een ander toneelspel en de hele configuratie van het leven zou niet hetzelfde zijn zonder jou.

vertaald door: