Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 10 mei 2017

Heavenletter 1772: De Ingang / Geplaatst 10 mei 2017

De Ingang
Brief uit de Hemel
Geplaatst 10 mei 2017

God zei :

Wat is het dat je denkt dat je mist? Wat is het dat je denkt dat je niet hebt en dat je moet hebben? Wat is dit ontwijkende geluk dat je zoekt? Het is precies bij je vingertoppen. Het lijkt jou te plagen. Het wenkt jou vanuit elke hoek. Het laat zichzelf nog niet overvallen. Zolang je streeft naar geluk in de wereld, zal het jou ontsnappen. Of het kan jou voor eventjes opzoeken, net genoeg zodat je er om zal rouwen als het weg danst. Geluk aan de buitenkant duurt maar even.

Je hebt je spurten van geluk gehad veroorzaakt door sommige gebeurtenissen of vriendelijkheid van de buitenkant, op dezelfde manier zoals je teleurstelling of verdriet hebt gehad. Ze bezoeken jou, leggen hun eieren zoals het was, en ze laten het aan jou om op te ruimen.

De wereld daar buiten is de voorbode van geluk, maar het geluk dat het geeft is kortlevend. Alles in de wereld blijft veranderen, en daarom kan er niet aan vastgehouden worden. Gebeurtenissen in de wereld zijn glad. En jij bent een voorstander van vreugde van de wereld.


Permanent geluk ligt binnenin jou. Je kan niet op de wereld rekenen daarvoor. Ga naar binnen in de diepe bron om te drinken. Dompel erin. Dompel er genoeg in, en je bent verzadigd. Deze bron, ondanks jouw waarneming, valt nooit droog. Geluk van de wereld is net als een verzonnen spot. De geiser van geluk ligt binnenin jou.

Gebeurtenissen in de wereld zijn niet jouw maaksel. Noch zijn ze jouw ondergang. Hoe de wereld jou behandelt is een ding. Hoe je jezelf behandelt is iets anders. Je bent niet bedoeld om het schip in de storm te zijn. Jij bent niet stuurloos. Je kan recht vooruit zeilen.

De ultieme weg naar geluk is door het te geven. Dat is de ingang. Denk aan jezelf en aan wat je wilt wordt miniem, en jij bent voor Grootheid. Om jezelf te vinden, moet je jezelf verlaten. Je verlaat jezelf in de zin dat je laat gaan. Laat die zoektocht gaan. Laat de wanhoop gaan.

Vind blijdschap in niet zoveel aan jezelf denken en wat je ziet als gebrek. Begin meer te geven, en blijdschap zal aan je voeten vallen. Wanneer jij niet kijkt, zal blijdschap jou aan alle kanten omringen.

Wanneer je op iets focust, een soort project, vergeet je jezelf. wanneer je terugkomt naar je gedachten over jezelf, herken je dat je gelukkig was. Je was gelukkig toen je niet aan jezelf dacht.

Dat is waarom het zo goed is om aan Mij te denken en aan wat jij kan doen voor Mij. Het trekt jouw aandacht af van de zere teen van het leven. Het trekt jouw aandacht terug naar de Vastheid, wat jouw natuurlijke verblijfplaats is.

Focus op alles behalve jezelf.
Zuivere focus op alles behalve jezelf zal jou naar Onmetelijkheid brengen. Naai een jurk of verbouw een auto, en je aandacht is van jezelf weg. Begeer om Mij te dienen, en jouw aandacht is op Onmetelijkheid. Focus op Mij, en de wereld komt in een grotere focus, geliefden, en je zult grotere blijdschap erin vinden.

Laat je doelen eventjes ontsnappen. Wees God-geconcentreerd. Streef namens Mij, en je zal het belang van de wereld in je hart hebben. Streef voor jezelf, en je kan slagen, maar dan? Succes brengt jou niet genoeg blijdschap brengen en niet lang genoeg.

Laat je innerlijke blijdschap van binnen naar de oppervlakte komen. Laat het. Sta het toe. Je hoeft haar niet te hebben. Laat je noodzaak ervoor gaan. Wanneer je dat doet, zal geluk in jou opwellen. Hoe meer jij het niet hoeft te hebben, hoe meer het jou zal herkennen.

Wat een frisse gedachte, dat je niet afhankelijk bent van naderend geluk. Wat een openbaring is het dat je onafhankelijk er van bent. Je kan gelukkig zijn, zoals het was, zonder geluk. Je kan gelukkiger zijn met geluk dat vanuit jou stroomt dan dat er geluk bij jou, dus de schenker van geluk, naar binnen stroomt.

vertaald door: