De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 8 mei 2017

Heavenletter 1770: Je Kan Niet om Liefde Vragen / Geplaatst 8 mei 2017

Je Kan Niet om Liefde Vragen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 8 mei 2017

God zei :

Je mag denken dat je waargenomen behoefte aan meer geliefd te worden, uit je behoefte aan meer liefde is. Het kan jouw noodzaak voor bewijs van liefde zijn. Je hebt misschien een quota gezet. Je hebt het misschien opgelegd.

Als je al wist hoe bemind je wordt en hoe je liefde waardig bent, dan zou je niet zoeken voor bewijs. Vanuit jouw observatie dat er minder liefde rechtstreeks naar jou toe kwam dan dat je verlangt en waardig bent, uit je je behoefte om in controle te zijn. De eisen die je stelt vertellen je over de behoefte om de wereld en de mensen erop te vertellen wat zij jou schuldig zijn.

Je wordt al net als een lastige rekeningontvanger. Met liefde is het niet aan jou om met jouw voet te stampen voor meer liefde of om meer te zeuren. Opgeëiste liefde is zelf-dienend. Liefde is niet zelf-dienend. Liefde is zelf-gevend. Liefde moet van zichzelf geven of het is geen liefde. Het is iets anders.


Heb Ik gezegd dat de wereld jou de gunst heeft bewezen die jij verlangt en waardig bent? Dat heeft hij niet. Spaar jezelf, en denk zeker niet dat Ik liefde van jullie heb teruggehouden, geliefden. Als je dat denkt, dan houd jij een wrok. Het is niet aan jou om een wrok te houden, groot of klein. Wanneer jij een wrok houdt tegen Mij, zoals het soms is gedaan, dan misgun je jezelf.

Op het Menselijk niveau kan je niet vragen om liefde aan jou te geven volgens jouw aanslag ervoor. Hoe minder geliefd jij je voelt - dit is een zeker teken dat er liefde van je is achtergehouden.

Je zegt dat je geen liefde voelt in je hart. Help dan iemand anders zich meer geliefd te voelen in hun hart. Doe iets aardigs wat hun hart in liefde smelt. Als je enige schuld moet voelen wat liefde betreft, beschouw dan die schuld als de jouwe.

Begin liefde meer te waarderen. Het is niet dat je meer gewaardeerd moet worden. Het is dat jij meer moet waarderen. Waardeer elke klein ding in het leven. Waardeer elke gebeurtenis en elk persoon die er in speelt.

Als je naar een stuk op het toneel kijkt (dat, in feite, jij bent), zou je niet zo ontmoedigd zijn door de karakters die hun gebreken vertonen. Je zou jeniet hun gebreken persoonlijk aantrekken. Je zou een acteur zien die speelt op toneel. Je zou weten dat zij voor jou deftig stapt als dat het een serie van georganiseerde gebeurtenissen was. Het moet georganiseerd worden op de ene manier of de andere, of er zou geen spel gepresenteerd worden er zou geen spel zijn om naar te kijken.

Misschien is er iemand op het toneel die even als een ster optreedt en iemand anders die een opkomdeel heeft, toch heeft ieder deel zijn kostbaarheid. Zelfs de schurk die zijn snor ronddraait is voor jou om te genieten. Je weet dat hij een rol speelt. Hij speelt niet dezelfde rol in iedere situatie. Op het toneel is hij schurkachtig, en thuis brengt hij zijn kinderen naar zijn schoot.

Wat voor rol iedere acteur speelt op het toneel, hoe hij zichzelf ook mag afschilderen en hoe jij ook hem mag bemerken, hij is meer dan wat je ziet. Hij is niet alleen het karakter dat jij presenteert op toneel. Er is altijd meer dan het oog ziet.

Als een karakter moeilijk is, is het waar dat hij meer van zichzelf moet onthullen dan jij moet zien. Aan de andere kant, als hij niet meer onthult, is je visie uitbreiden dan het enige wat jij kan doen.

De meest moeilijke karakters op toneel zijn er voor jouw waarneming. Zelfs als zij niet weten dat jij in het publiek zit, spelen ze de rol die ze spelen voor jou. Het is per slot van rekening een presentatie waar zij in betrokken zijn. Zij spelen geheel en al hun rol. En dus applaudisseer je. Je applaudisseert voor hun aanwezigheid op Aarde en dat zij jou een drama laten zien waar jij op een of andere manier in betrokken bent en dat je vrij bent om het op meer dan een manier te begrijpen.

vertaald door: