Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 2 mei 2017

Heavenletter 1763: Laat Liefde Zijn / Geplaatst 2 mei 201

Laat Liefde Zijn
Brief uit de Hemel
Geplaatst 2 mei 2017

God zei :

Wat zijn wonderen anders dan Waarheid onthuld? Je hebt de Waarheid van jezelf verborgen, en wanneer je erover valt, ben je verrast en verrukt. Waarom, komen dromen toch uit? Wonderen zijn overvloedig. De zon gaat op, sterren schitteren, en het leven werpt zich aan je voeten. Er is geen gebeurtenis dat niet een wonder is. Wat een choreografie is de wereld. Wat een wonderbaarlijke serie van evenementen! Wat een crescendo. Het universum draait volmaakt om.

Het orkest neemt zijn plaats in. Elke muzikant speelt zijn eigen muziek, en toch dirigeert de dirigent. Alles is op zijn plaats, zelfs dat, wat niet op zijn plaats was. Gepast of niet, het past, het past er in. Het is daar. De wereld staat niet op zijn kop. Je hoofd mag misschien op zijn kop staan.

Liefde verrast je. Steeds weer, verrast het jou. Je struikelt er over. Je was er niet naar aan het kijken. Je zag niets. Liefde heft voor jou gedanst, en je ogen zijn ergens anders geweest. Er is iets anders wat je hebt voorgesteld.


Nu, oorlog is zelfs een wonder, een verbazingwekkende opeenhoping, die te midden van liefde staat. Dat mijn kinderen, verwekt om lief te hebben, geboren voor vrede, zouden kibbelen - en dan een zwaardspel dapper roepen, is dat geen wonder?

En toch ten midden van de oorlog, is liefde sterk vooraan. Liefde ging zijn eigen weg. Op het slagveld, kan liefde niet gevonden worden. Smeulend tussen het puin, kan liefde gevonden worden. Grote liefde kan gevonden worden. Het is en groot contrast, en toch is het niet zwart en wit. Jij bent ondergedompeld in liefde, en toch ontken je het.

Het wonder is liefde, en toch is dit het alledaagse brood van leven. Liefde mag krokant aan de buitenkant zijn. Binnenin is het zacht. Liefde dat gedeeld is kan ooit kapot gaan. Breek vandaag wat liefde af. Het zal niet kruimelen. Het zal blijven rijzen. Liefde is de gist van het universum.

Het is ook de ruggengraat.
Een perfect gelijkzetting van liefde is voor jou gekomen vandaag. Liefde komt niet als verkeer, van alle kanten, ontmoetend maar niet botsend. Er is geen vorm waar liefde niet in komt. Het komt net als vrachtwagens en auto's die bewegen in het verkeer. Een voorbeeld van liefde gaat vooruit, en een ander neemt ongemerkt zijn plaats in. Liefde rijdt zelf. Het is de bestuurder, de rijdende auto, en de bestuurder in de auto, en ook de buitstaanders.

Liefde is het meest praktische ding in de wereld. Waar kwam eigenlijk het idee vandaag dat liefde niet praktisch is en, in zekere omstandigheden, aan de kant gezet moet worden of helemaal niet uitgedeeld worden? Waarom stroom opwaarts zwemmen, geliefden?

Laat liefde het thema van jouw leven worden. Denk je nou werkelijk dat er een andere oplossing is? Niet sentimentele liefde , niet aanstellende liefde, maar simpele onopgesmukte liefde, zichzelf zijnd, geen valkuilen, geen ruches of kwastjes, maar simpele liefde die zichzelf is waar het ook gaat.

Laat scholen , scholen van liefde zijn waar iedereen welkom is, en iedereen gewaardeerd wordt.

Is dit niet mogelijk? Misschien kun je zeggen dat dit niet het echt leven is wanneer iedereen liefde voelt en liefde gaat voor je ogen heen en weer. Dit is echte liefde, geliefden. Al het andere is niet noemenswaardig.

Het enige troost die bestaat is liefde. Niets anders doet er toe. Een berg van snoep doet er niet toe. Al het applaus in de wereld doet er niet toe. Alleen liefde doet er toe. Er is geen vervanger voor liefde. Alleen liefde houdt van ons.

Waar je liefde kent, ken je Mij. Je kent Mij met vele namen, toch betekenen ze allemaal liefde. Dankbaarheid is jouw realisatie van ontvangen liefde. Gulheid is jouw erkenning van liefde om te geven. Vrede is de stoel van liefde waar je met je voeten omhoog op zit. Kom naar de liefde, geliefden. Kom naar het hart van de liefde. Laat liefde overvloeien en aan iedereen zijn voeten zijn. Laat liefde zijn.

vertaald door: