Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 14 mei 2017

De Marathonloper / Gepubliceerd 11 mei 2017 | Door Ans Hoornweg / geplaatst 14 mei 2017

De Marathonloper
Gepubliceerd 11 mei 2017 | Door Ans Hoornweg

Een man op leeftijd was z’n hele leven al groot fan van de hardloopmarathon en had altijd al de wens om daar zelf ook ooit eens in mee te lopen. Hij zat aan de buis gekluisterd wanneer er weer een marathon op tv was, en reisde vaak naar het buitenland om daar life te genieten van zo’n hardloopspektakel.

Toen de man eenmaal met pensioen ging dacht hij bij zichzelf: ‘Het is nu of nooit; ik ga hard trainen en iedere dag kilometers lopen, net zolang tot ik zover ben om mee te doen aan de marathon.’ Hij wou niet meedoen om te winnen, maar puur om de belevenis, om eindelijk zelf eens te ervaren hoe het is om samen met anderen de marathon te lopen.

Na veel en hard trainen brak de dag aan waarop hij eindelijk mee kon lopen met de marathon. Hij zei z’n vrouw gedag en liep vervolgens blij en opgewonden naar de start.

Het was erg warm die dag, maar dat deerde de man totaal niet; hij liep en liep en was intens gelukkig omdat hij nu eindelijk zijn grootste wens beleefde. Hij genoot van de vele enthousiaste toeschouwers langs de kant en vond het geweldig allemaal.

Op een gegeven moment zag hij dat er ergens tumult of commotie ontstond; blijkbaar was er iemand gevallen of onwel geworden? Maar de man liep vol overgave door; het leek wel of hij meer energie kreeg, waardoor het aanvoelde of hij over de weg zweefde. Na verloop van tijd bereikte hij voldaan en gelukkig de finish, alwaar hij werd opgewacht door vele familieleden die hem hartelijk ontvingen.

De man was heel blij om, tussen al die familieleden, ook zijn vader en moeder te zien, want het was al lang geleden dat hij hen voor het laatst had gezien. Maar toen realiseerde hij zich dat er iets niet klopte, dus vroeg hij aan zijn vader ‘Maar jullie zijn toch al heel lang dood? Hoe kan het dan dat jullie mij nu hier bij de marathonfinish staan op te wachten?’

Z’n vader legde uit: ‘Ja jongen, wij staan hier omdat je het eindpunt van jouw leven op Aarde hebt bereikt. Je hebt je best gedaan tijdens de marathon, maar soms zijn hardlopers doodlopers. Je kent dat Aardse gezegde toch wel? Kom mijn kind, jouw grootste wens is vervuld en je hebt het eindpunt bereikt, niet alleen van jouw marathon maar ook van je Aardse leven. En nu zijn wij allen weer verenigd’.

Op dat moment begreep de man dat hij was overleden …. waarna hij samen met zijn ouders Het Licht tegemoet liep.

Veel liefs, Ans