Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 2 mei 2017

De energie van Mei /1 mei 2017 / Door Fran Tielemans

De energie van Mei
1 mei 2017 / Door Fran Tielemans

Mei wordt de derde powermaand van het jaar (na januari en maart), en misschien wel de meest intense. ‘Intens’ hoeft echter geen synoniem te zijn voor ‘moeilijk’, wanneer je de maand in gaat met het verlangen naar bevrijding, verruiming, nieuwe inzichten, meer vreugde, makkelijkheid en  opklaring. Wanneer je dat doet, ga je net meer van dat genereren, en zal je achteraf tevreden terugkijken naar deze maand. Denk er dus aan om dagelijks jouw zelf gekozen affirmaties en intenties te plaatsen. Wanneer je dit doet in een maand met hoge trilling, is de power om net dat neer te zetten wat je affirmeert veel groter.

Mei is een 222/6-maand. Iedereen die moeite heeft met verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf of anderen waar dat nodig is, iedereen die steeds maar verplichtingen ontloopt, of die ze net moeilijk kan loslaten, iedereen die té dienstbaar is of net meer dienstbaarheid mag gaan opnemen, kan door bepaalde situaties sterk getriggerd worden om het juiste evenwicht te vinden. Familie- of gezinsstukken worden verder afgewerkt, emoties kunnen woelig zijn. Maar… wanneer je hier bewust in staat, en bereid bent dingen anders te gaan bekijken én aanpakken, wordt het zoveel makkelijker.


Wat wel heel duidelijk is, is dat dit een tijd is van ‘urgentie’. Het is geen tijd meer om af te dwalen, en je te verliezen in oppervlakkige dingen of dingen die jouw weg eigenlijk niet zijn, maar die van je beste vriend(-in) of je partner of je groep. Het is de tijd om de innerlijke impuls te voelen, die je krijgt van je Hoger Zelf, om heel bewust een helderder, vreugdevoller, en harmonieuzer leven te gaan leiden, en vooral om daar ook alle nodige actie voor te ondernemen. De eerste maanden van dit jaar is ons duidelijk gemaakt waar die actie zich situeert, en nu is het moment gekomen om eraan te beginnen.

Het is net die innerlijke impuls die steeds sterker voelbaar wordt, die mensen danig uit hun balans kan halen. Ze voelen wel dat er echt verandering nodig is, maar zijn niet bereid hun denken te veranderen, goedbedoelde raad aan te nemen, of te erkennen dat er inderdaad nog obstakels aanwezig zijn op hun pad, meestal in de vorm van niet erkende emoties en diep weggestopte Zelf-blokkerende gedachten. Je kan dan ook te maken krijgen met geïrriteerdheid, aggressiviteit en explosies wanneer je hun pad kruist. De grote uitdaging is dan om rustig te blijven, in je zelfwaarde te gaan staan, en te zien dat hun woede voortkomt uit diepe pijn. Mededogen is het sleutelwoord hier. Ooit heb je zélf misschien op dit punt gestaan, en aanvaardde je misschien ook niet de hulp die je werd aangeboden.

Goed nieuws is dat Mercurius op 3 mei uit retrograde gaat (en 20 mei uit schaduwperiode), wat communicatie en elkaar begrijpen weer wat makkelijker zal maken. Venus komt uit de schaduwperiode (retro) op 18 mei. De tweede helft van mei zou dus vlotter kunnen verlopen dan de eerste. Op 11 mei wordt er ook op vele plaatsen in de wereld Wesak gevierd: de viering van de geboorte, de verlichting en het overgaan van de Boeddha. Wanneer je je deze maand afstemt op de Boeddha-energie, ga je zeker makkelijker door deze maand heen. De energie helpt je om sneller tot neutraliteit te komen, sneller balans te vinden, en vooral een en ander te relativeren.

We bevinden ons ook op een belangrijk keerpunt van de Maansknopen. Ze gaan van Maagd/Vissen naar Leeuw/Waterman, wat zelfs fysiek/energetisch voelbaar is. De komende tijd zullen dus veel dingen verschuiven, waardoor jij een heel stuk verder op je weg gekatapulteerd wordt, en je ook alle situaties/plaatsen/helpers en wat je ook nodig hebt, op je pad zal krijgen, en veel makkelijker dan vroeger. Wees dus alert, hou je ogen en je hart open, zodat je duidelijk kan onderscheiden wat of wie voor jou op dit moment belangrijk kan zijn.

Verspil geen tijd door je te focussen op angstberichten rond oorlog, maar vraag je liever af welke oorlogen je zélf nog voert, in jezelf of met anderen…Deze maand kan je daar een grote stap in zetten, als en slechts als je je wil bevrijden daarvan. Erger je ook niet aan alle ‘fake news’ in de media. Vraag jezelf beter af of je zélf waarachtig bent in al je contacten, en vergroot je spirituele moed om jouw waarheid naar voor te brengen, waar dat nodig is, en zeker ook wanneer je dat niet in dank wordt afgenomen. We gaan hier nu door taaie blokkades van vele vorige levens wat dit betreft. Heb moed, blijf rustig, en zorg elke dag voor wat harmonie in je woning, in je kring, en in jezelf, en dan komt wereldvrede weer wat dichterbij.

Keep the Faith

http://www.maitreya.be