De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

maandag 22 mei 2017

Dagtekst van Maandag 22 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 22 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De bloemen hebben een stem die we kunnen horen -

"Overal zie je rozen, men geeft ze dikwijls cadeau, maar brengt ons dat eigenlijk iets bij? Als ze eenmaal in een vaas staan, kijk je er zelfs niet meer naar en als je er voorbij komt, merk je haar geur nauwelijks op. Niettemin komt een roos meer tot leven als je er met een verlicht bewustzijn naar kijkt. Dan ontstaat er een contact tussen de roos en jou. Je voelt dat deze bloem bewoond wordt door een magnifiek wezen en dat het zich tot jou richt.

Sommigen zullen zeggen dat dit niet mogelijk is, dat je zoiets alleen in sprookjes leest. Zij zullen nooit de stem van de bloemen kunnen horen. Er zijn in feite verschillende manieren waarop je de stem van de bloemen kunt horen! Als wat ik je net vertel uit een sprookje lijkt te komen, weet dan dat sprookjes niet alleen mooie verhalen zijn, bedacht voor kinderen door mensen met veel fantasie. Wat in sprookjes verteld wordt, stemt overeen met een heel diepe werkelijkheid, die je uiteindelijk pas zult vatten op de dag dat je erin slaagt je open te stellen om uitwisselingen te hebben met heel de natuur."