Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

zaterdag 27 mei 2017

Dagtekst van Zaterdag 27 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 27 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Wetenschappers en hun tegenstrijdigheden -


"Een wetenschapper zal zeggen dat hij slechts datgene als echt en geloofwaardig beschouwt wat hij heeft kunnen waarnemen, berekenen, meten, wegen, vergelijken en klasseren; al de rest is twijfelachtig en moet men terzijde laten. Prima, maar dit beperkt enorm zijn bewustzijnsveld. Want ongeveer twee derde van het menselijk bestaan is gevuld met zaken die de mens niet weegt en niet meet. Inderdaad, twee derde van de tijd leef je, dat is alles.

Als dat leven geen aandacht en geen interesse verdient, vraag je je af waarom een wetenschapper nog blijft leven. Zoals iedereen ademt hij, eet hij, drinkt hij, slaapt hij, loopt hij, heeft hij gedachten, gevoelens, ervaringen en verlangens, ontmoet hij mensen, die hij graag ziet of niet, omhelst hij hen zelfs en bij dit alles vraagt hij zich niet af of hij dit wel op wetenschappelijke wijze doet. Waarom aanvaardt hij dan een onwetenschappelijk leven? Hij zou het moeten weigeren! Uiteraard is het veel beter dat hij blijft leven. Maar dat hij dan tenminste besluit om al deze manifestaties van het bestaan, die tot hiertoe aan zijn onderzoek ontsnapten, ernstig te nemen."