Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 27 mei 2017

Dagtekst van Zaterdag 27 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 27 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Wetenschappers en hun tegenstrijdigheden -


"Een wetenschapper zal zeggen dat hij slechts datgene als echt en geloofwaardig beschouwt wat hij heeft kunnen waarnemen, berekenen, meten, wegen, vergelijken en klasseren; al de rest is twijfelachtig en moet men terzijde laten. Prima, maar dit beperkt enorm zijn bewustzijnsveld. Want ongeveer twee derde van het menselijk bestaan is gevuld met zaken die de mens niet weegt en niet meet. Inderdaad, twee derde van de tijd leef je, dat is alles.

Als dat leven geen aandacht en geen interesse verdient, vraag je je af waarom een wetenschapper nog blijft leven. Zoals iedereen ademt hij, eet hij, drinkt hij, slaapt hij, loopt hij, heeft hij gedachten, gevoelens, ervaringen en verlangens, ontmoet hij mensen, die hij graag ziet of niet, omhelst hij hen zelfs en bij dit alles vraagt hij zich niet af of hij dit wel op wetenschappelijke wijze doet. Waarom aanvaardt hij dan een onwetenschappelijk leven? Hij zou het moeten weigeren! Uiteraard is het veel beter dat hij blijft leven. Maar dat hij dan tenminste besluit om al deze manifestaties van het bestaan, die tot hiertoe aan zijn onderzoek ontsnapten, ernstig te nemen."