Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 20 mei 2017

Dagtekst van Zaterdag 20 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 20 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De innerlijke vlam - haar versterken opdat geen enkele windvlaag haar kan doven


"Ieder van jullie draagt een vlam, een goddelijke inspiratie in zich en hoe zwak die vlam ook is, het ligt in jullie vermogen haar te voeden zodat ze een reusachtige vuurzee wordt. Begin je te voelen hoe die vlam in jou brandt, wees dan voorzichtig, stel haar niet bloot aan allerlei luchtstromen die haar zouden kunnen doven. Dat wil zeggen: ga niet om met wie dan ook, lees niet wat dan ook, ga niet naar om het even welke voorstelling kijken. Zoek de beste invloeden voor je hart, voor je verstand, voor je ziel en voor je geest, invloeden die je innerlijk sterker maken.

De dag waarop je voelt dat je echt sterk, onwankelbaar bent geworden, kun je het hoofd bieden aan alles. En dezelfde omstandigheden of ontmoetingen die jou voorheen zouden hebben geveld, zullen je sterker maken. Wanneer een vlam voldoende voedsel heeft gevonden om een vuurzee te worden, zal geen enkele stormwind haar kunnen doven. Integendeel, hij zal haar alleen nog aanwakkeren."