Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 13 mei 2017

Dagtekst van Zaterdag 13 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 13 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De gemeenschap - ieder individu heeft er belang bij voor haar te werken

"Mensen hebben de natuurlijke neiging om hun behoeften te bevredigen en hun problemen op te lossen zonder rekening te houden met de anderen en zelfs, als het hen uitkomt, ten koste van de anderen. Dat is een grove misrekening. Ik zeg je dat je in je eigen belang moet besluiten om niet langer alleen voor jezelf te werken, maar voor de gemeenschap. En ja, dat is in je eigen belang, want je bent een onderdeel van die gemeenschap.

Wanneer de gemeenschap beter wordt en vooruitgaat, profiteer jij ook van die verbeteringen. Het levert jou winst op, omdat je je kapitaal op een bank hebt geplaatst die de menselijke familie heet, de universele broederschap waar je deel van uitmaakt. Werk je integendeel voor jezelf, voor het belang van je beperkte ik, dan kan er niets goeds op je afkomen. Je zult zeggen: “Jawel hoor, want ik heb voor mezelf gewerkt”. Nee, want je afgescheiden en egoïstische ik is een bodemloze afgrond, altijd onbevredigd en, door voor jezelf te werken, heb je alles in die afgrond gegooid. Je moet dus het doel van je werk verleggen en het heel hoog plaatsen, in een ideaal van universaliteit."