Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 10 mei 2017

Dagtekst van Woensdag 10 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 10 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Liefde - twee tegengestelde beelden: de kachel en de zon

"De liefde van de mensen is vaak vergelijkbaar met een oude kachel, waarvan de rook niet ophoudt hun innerlijk wezen zwart te maken. Het is winter, en wanneer de kachel brandt, houden we de ramen gesloten, is er gebrek aan lucht, we dommelen in en de vitaliteit neemt af. Maar wanneer met de lente de zon van de geestelijke liefde aankomt, worden de ramen wijd open gezet, frisse lucht stroomt binnen en eindelijk herleven we!

Wat kunnen we leren uit deze beelden? Dat je afstand moet houden van die oude kachel, dat wil zeggen, van je instincten, je begeerten, want ze houden de ramen van je ziel gesloten, ze beletten dat er lucht binnenkomt, ze verzetten zich tegen dat wat het meest levendig is in jou. En wees niet bang dat een leven, beheerst door matigheid en rede, je zal doen sterven van verveling. Wanneer de zon van de wijsheid en de goddelijke liefde je zal beginnen te beroeren, zul je zelf vaststellen dat die passionele ervaringen die zoveel ruimte in je leven hadden ingenomen, voor jou niet meer zijn dan een beetje as. Je innerlijke woning zal lichtend en zuiver worden, en je zult de ware vreugde kennen."