Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 1 mei 2017

Dagtekst van Maandag 1 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 1 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Een talisman - zijn kracht hangt van ons af

"Je wilt bijvoorbeeld een talisman dragen, om je te beschermen tegen aanvallen van de psychische wereld. Je gaat dus naar een winkel om een pentagram te kopen, een vijfpuntige ster, want je hebt gelezen dat dit symbool bijzondere, beschermende eigenschappen heeft. Welnu, vergeet het maar: door een talisman te dragen of hem bij de ingang van je huis te zetten, zul je niet beschut zijn wanneer je hem niet zelf, door je werk, doordrenkt met zuivere en harmonieuze vibraties. Aangenomen zelfs dat een groot magiër hem voor jou gemaakt heeft, kan die talisman alleen doeltreffend en krachtig blijven als je eraan werkt de deugden te verwerven die gesymboliseerd worden door het pentagram: liefde, wijsheid, waarheid, rechtvaardigheid en goedheid.

Het pentagram is in zekere zin als het skelet van een geest van het astrale gebied, maar we moeten hem het levend maken, zodat hij de wacht optrekt in je buurt of bij de ingang van je huis en je beschermt tegen boosaardige entiteiten. En je kunt hem alleen verlevendigen door je eigen leven, een leven van eerlijkheid, integriteit, in dienst van het licht."