Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

maandag 1 mei 2017

Dagtekst van Maandag 1 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 1 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Een talisman - zijn kracht hangt van ons af

"Je wilt bijvoorbeeld een talisman dragen, om je te beschermen tegen aanvallen van de psychische wereld. Je gaat dus naar een winkel om een pentagram te kopen, een vijfpuntige ster, want je hebt gelezen dat dit symbool bijzondere, beschermende eigenschappen heeft. Welnu, vergeet het maar: door een talisman te dragen of hem bij de ingang van je huis te zetten, zul je niet beschut zijn wanneer je hem niet zelf, door je werk, doordrenkt met zuivere en harmonieuze vibraties. Aangenomen zelfs dat een groot magiër hem voor jou gemaakt heeft, kan die talisman alleen doeltreffend en krachtig blijven als je eraan werkt de deugden te verwerven die gesymboliseerd worden door het pentagram: liefde, wijsheid, waarheid, rechtvaardigheid en goedheid.

Het pentagram is in zekere zin als het skelet van een geest van het astrale gebied, maar we moeten hem het levend maken, zodat hij de wacht optrekt in je buurt of bij de ingang van je huis en je beschermt tegen boosaardige entiteiten. En je kunt hem alleen verlevendigen door je eigen leven, een leven van eerlijkheid, integriteit, in dienst van het licht."