Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

donderdag 18 mei 2017

Dagtekst van Donderdag 18 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 18 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het hogere Zelf - zich zuiveren om zijn berichten te ontvangen

"Ons hogere Zelf, ons goddelijke Zelf, houd niet op met ons berichten te sturen. En als we ze niet ontvangen, of als we ze verkeerd verstaan, is het omdat we in ons te veel onzuiverheden hebben opgestapeld. Bekijk een petroleumlamp waarvan het glas met roet bedekt is. De vlam is niet zo helder, krachtig en mooi als toen het glas nog volstrekt doorzichtig was; het moet gepoetst worden.

We kunnen zeggen dat de mens is zoals die petroleumlamp. Het licht dat in hem zit en zich via hem wil manifesteren, dat licht dat liefde en wijsheid is, kan niet alle lagen van onzuiverheden doordringen die zich hebben opgehoopt door het leiden van een onredelijk leven, door in zijn verstand en in zijn hart de wetten van de wijsheid en de liefde niet te respecteren. Bijgevolg moet hij zich reinigen, zich zuiveren tot zijn verschillende lichamen, fysiek, astraal en mentaal, transparant en zuiver worden. Op die manier zal dat goddelijk licht, dat in hem verborgen was en dat pogingen doet om door de duisternis te dringen, uiteindelijk kunnen schitteren in al zijn glans."