Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

dinsdag 9 mei 2017

Dagtekst van Dinsdag 9 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 9 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De stilte, bakermat van de volheid en de perfecte beweging -

"Ook al klagen ze er wel eens over, de mensen nemen het voor lief om in gejaagdheid en opwinding te leven. En voor sommigen betekent die constante spanning en onrust het echte leven. Ze rennen van de ene plaats naar de andere op aarde, ze ontmoeten inderhaast tal van personen, ze hangen de hele dag aan de telefoon, ze zetten een heleboel projecten op, en zo verbeelden ze zich dat ze actief en creatief bezig zijn. Maar het is juist in de stilte dat zich de echte activiteit ontplooit. In de stilte komen de grootste werken, de onsterfelijke scheppingen tot stand. 

Denk eraan om af en toe even stil te staan: span je in om het intense leven te voelen dat ontspringt in het hart van deze afwezigheid van lawaai en van deze schijnbare onbeweeglijkheid. De stilte is de bakermat van de volheid en de volmaakte beweging. Daarvan moet je je bewust worden en dan zal je in jezelf deze kwaliteit van stilte vinden, waaraan je mooiste spirituele scheppingen zullen ontspringen."