Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 30 mei 2017

Dagtekst van Dinsdag 30 Mei 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 30 Mei 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het geduld - het versterken door de ademhaling


"Hoe vaak heb je al moeten vaststellen dat het jou ontbrak aan geduld! En dit gebrek aan geduld ondermijnt de uiting van al je goede eigenschappen. Span je dus in om elke dag een beetje meer verdraagzaamheid te ontwikkelen. In plaats van onmiddellijk te reageren op woorden of gebeurtenissen, maak het eerst stil vanbinnen, haal diep adem om alle krachten van vrede, harmonie en licht bijeen te roepen: zij zullen je helpen om de beste houding te vinden. 

Leren werken met de adem is zo belangrijk! Wanneer je ‘s morgens de ademhalingsoefeningen doet, kun je vanbinnen het woord ‘geduld’ herhalen, en je van de betekenis, de vibraties en de aura ervan doordringen. En terwijl je dit woord uitspreekt, voeg er een betekenisvol beeld bij dat de kracht ervan vergroot, zodat die deugd uiteindelijk je hele bewustzijn doordringt."