Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 april 2017

Heavenletter 1761: Liefde is een Energieveld / Geplaatst 30 april 2017

Liefde is een Energieveld
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 april 2017


God zei:

De basis van alles is liefde. Liefde is de Bron waaruit alles ontstaat. Iets wat geen liefde is, is een omweg. Zoals met omwegen, misschien na een paar verkeerde bochten, kom je waar je heen moest.

Energie is liefde. Zelfs de energie die soms iemand gebruikt om te kwetsen komt voort uit liefde. Gespannen, verzwakt, afgewend, vervormd, kwam het toch vanuit liefde. De energie was foutief gefocust. Het was verward op misdragingen of haat of geringschatting. Liefde was afgebeten en uitgespuugd.

Liefde was hier en daar blijven steken. Het was vernederd, maar nu is het klaar om op te staan. Liefde kan mismaakt zijn maar niet voor altijd. Wat liefde neer heeft gehouden moet weer opgetild worden. De wikkels om de liefde moeten eraf gehaald worden.


Wat ook voor beperkingen, liefde is een dam. Het is een belemmering. Laat er geen beperking zijn om lief te hebben.

Ik spreek hier niet over Grote Liefde. Ik spreek van een verbintenis die open is. Geen vaste houding. Daarom geen veroordeling. Geen beslissing waar of niet om dingen te verwarren. Openheid. Liefde moet geen beslissing van jouw kant zijn. Het moet met rust gelaten worden om te zijn wat het is en te doen wat het doet.

Wat doet liefde? Het erkent Waarheid. Het verenigd, maar toch, in waarheid, is er niks om te verenigen, want alles is al Een! Maar jouw visie was verzwakt. Je haar viel over je ogen. Je ziet door smalle kanalen. Nu, duw de lokken opzij die je zicht belemmeren.

Het is essentieel dat je liefde herkent en het vrijmaakt. Het moet herkend worden, en het moet bevrijd worden. Het kan niet langer slapen. Het kan niet langer verborgen blijven. Ga naar buiten met je hart en wees open, en je zal liefde kennen. Je zal het zien in veel vormen, ofschoon liefde vormeloos is. Liefde is liefde. Het kan niet misplaatst zijn voor andere dingen, maar liefde kan alleen maar liefde zijn. Iedere vorm die je aan liefde geeft kan het alleen verzwakken.

Onvoorwaardelijke liefde betekent om jouw liefde te laten zijn. Je bent niet bedoeld om de beslisser van jouw liefde te zijn. Je bent bedoelt om het te laten gaan. Je houdt niet de teugels van de liefde. Je bent bedoelt om ze vrij te laten.

Er is voor jou geen noodzaak om over onvoorwaardelijke liefde te beslissen. Het is voor jou om belemmerde liefde te stoppen. Liefde is niet bedoeld als een deel van een maaltijd. Het is niet bedoeld om uit te delen. Je moet niet uit een positie komen van onvoorwaardelijke liefde. Neem geen positie in liefde, en je liefde zal onvoorwaardelijk zijn.

Liefde is niet een staat om te kiezen. Liefde heeft jou al geclaimd. Het is jouw veranderde staat. Je gaat niet om te verbeteren.

Mijn roep om liefde in de wereld moet niet geïnterpreteerd worden als een bedoeling om jouw energie zonder nadenken weg te geven of om het te laten stelen door iemand die beslist dat het van hun is. Je bent een onpartijdige minnaar. Het licht van de liefde wandelt met jou. Het omringt jou. Andermans behoefte heeft niet het recht om jouw liefde te eisen zoals ze dat kunnen gebruiken. Ze moeten hun eigen liefde vinden in hun eigen hart.

Je hebt voldoende liefde om overal te geven. Je hoeft het niet te bewaren. Je hoeft het ook niet te verkwisten. Als liefde een energie veld is, mag niemand in die van jou snijden en eisen aan te stellen. Liefde is de vrijheid voor jou om te geven, maar niet voor iemand om te nemen zoals ze een winkel plunderen. Ieder kan je hart binnenkomen, maar niemand mag het stelen.

vertaald door: