Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 25 april 2017

Heavenletter 1746 In Trance in het Leven / Geplaatst 25 april 2017

In Trance in het Leven
Brief uit de Hemel
Geplaatst 25 april 2017

God zei :

Wat er voor jou ligt, ligt voor je. Jij staat ervoor. Het leven is altijd op handen. Het ligt voor je uitgespreid. Je gaat het toneel op, en je zegt je tekst, en morgen begin je opnieuw.

Het leven is niets anders dan jullie gedachten, geliefden. Je leeft je leven in je gedachten. Jouw indrukken leiden jouw leven. Zij bedenken het.

Jij herinnert het verleden vanwege jouw gedachten, en jouw gedachten zeggen dat het verleden bestaat, en toch is het allemaal een droom. Het leven bestaat alleen in jouw gedachten.

Het laten gaan van het verleden is alles bij elkaar het laten gaan van jouw herinneringen. Het is niet zozeer ze vergeten. Het is vergeten dat zij je vasthouden. Het is herinneren dat het zogenaamde verleden niets anders is dan een droom. Verzon jij het allemaal? Waar bestaat het verleden nu anders dan in je gedachten? Waar bestond het dan?


Je had een kindertijd met een moeder en vader en broers en zussen. Waar bestaat dat verzamelwerk van momenten nu? Het bestond toen immers net zo min als nu. Het vasthouden van het verleden is net zoveel fantasie als jouw dagdromen over de toekomst. Jouw dagdromen mogen voorbijgaan, maar zij zijn nog steeds fantasieën. Alles van het relativerende leven is gemaakt van fantasie.

Dat wat geen Waarheid is, is fantasie, Waarheid duurt voort. Ze verandert niet. Fantasie verandert. Fantasie is een feit van het leven, maar het is niet de Waarheid. Fantasie is een presentatie van het leven. Het is het drama.

Zelfs wanneer je naar het theater gaat, waar bestaat dan het drama? Je ziet het voor jou. Je kan lachen of huilen, en dan applaudisseren, en dan verlaat je het theater. Wat was eigenlijk het spel? Wat was het? Bestond het toen? Bestaat het nu? Kan het ooit weer bestaan? En wanneer je het herhaalt in je gedachten, bestaat het dan meer of minder als het nooit heeft bestaan?

Dit is niet om te zeggen dat jouw voorgestelde ervaring in het leven zonder doel is geweest. Helemaal niet. Het leidt jou. Het leidt jouw gedachten naar nieuwe weiden en nieuwe ontdekkingen van illusies en op een gegeven ogenblik naar de Waarheid. Dit leven dat jij intussen leidt is een magische truc, en toch is het er een om diep in te geloven.

Jij ontdekt dat je een weg afloopt met anderen naast jou die dezelfde weg lopen. Jullie hebben allemaal verschillende poorten, en jij springt over stenen of je struikelt er over, en toch is dit hele scenario van het leven niet bestaand. De stenen die jij denkt die echt zijn en die jij weg kunt schoppen zijn rekwisieten, geliefden. Dit hele lichamelijke leven is een akte in een toneelstuk. Alles. Alles wat jij het liefste hebt, en alles wat je niet het liefste hebt.

Het leven is een fantasie die zich voor jouw eigen ogen afspeelt. Jij bent in trance in het leven. Jij denkt dat het echt is. Jij denkt het is zeer echt is, en toch is het allemaal een film die zich afspeelt voor jouw ogen. Jij zit niet vast op Aarde. Toch ben je er op vastgelijmd.

Jouw gedachten zijn de lijm. Jouw gedachten zijn dwars door het universum geplakt. Jij maakt foto´s en ze worden opgehangen door het universum net als wolken zodat iedereen ze kan zien.

Wat is het universum dan? Het is een gewone gedachte.

Wat is Hemel dan? Hij is een minder gewone gedachte. Het is een bestemde plaats die de Waarheid beschrijft. Hij is net als een gedicht over Waarheid. En waar bestaat Waarheid? De Waarheid waar Ik van spreek bestaat onafhankelijk van jouw gedachten, en toch bestaat ze ook hier. De Waarheid slaat in hetzelfde tempo als Mijn hart, en toch weet je dat hart een metafoor voor liefde, en dat liefde en verbintenis alles is wat bestaat, of het nu gedacht wordt of niet.

vertaald door: