Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 24 april 2017

Heavenletter 1744 Een Oppermachtig Wezen / Geplaatst 24 april 2017

Een Oppermachtig Wezen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 april 2017

God zei :

Andere mensen en jouw emoties laten jou struikelen, toch ben jij degene die in een rammelende taxi zit die over de hobbelige wegen gaat. Ik plak geen schuld op jou noch rechtvaardig Ik een ander. Ik bedoel dat de macht die jij aan anderen geeft en de daaruit voortvloeiende emoties jou een moeilijke tijd in het leven geven, soms zo erg, dat je bij voorkeur op een onbewoond eiland zou zitten met niemand om je heen. Toch, geliefden, als je de keus had, zou je liever samen zijn met mensen,
hoe lastig ze ook zijn, wat het ook kost.

En toch, samenwerking met andere mensen hoeft niet ten koste te gaan van jou. Jij bent degene die betaling van jezelf vergt. Jij bent degene die verstoord raakt. Maar je bent niet bedoeld om een soep te zijn waar iemand maar in kan roeren zoals hij wil, of kan, of doet.


Jij bent een Oppermachtig Wezen van je eigen leven. Jouw leven is niet wat er in gebeurt. Jouw leven is niet de tol die het leven neemt. Jouw leven is niet het verhaal ervan. Jouw leven ben jij en wat jij kiest. Het zou kunnen lijken dat jij drama boven vrede hebt gekozen. Eigenlijk ben je niet zeker over vrede, net zoals je je soms over de Hemel voelt. Als er geen intriges en drama zou zijn wat zou jij dan doen? Het zou kunnen dat jij vrede met verveling associeert, en dat je verveling vreest.

Als er geen strijd of niet voorspoedige gebeurtenissen waren, zouden er niet eens veel kranten zijn. Wat zou er zijn op het nieuws? Wat zou er gebeuren met soaps? Wat zou er gebeuren met de Tien Geboden als ze niet nodig waren? Wat zou je doen zonder de ups en downs van innerlijke en uiterlijke onrust? Denk je dat jij makkelijk verloren zou zijn? Inderdaad, je zou gevonden worden.

Je zegt dat jij geen problemen wilt, en toch vind je het misschien leuk om je tanden er in te zetten. Je zegt dat je geen ego wilt, maar je vraagt je af hoe je zonder kunt. Zonder het ego, hoe zou je ooit gelijk kunnen hebben en iemand anders ongelijk?
Hoe zou een probleemloze wereld eruit zien? Zou iedereen het met elkaar eens zijn?

Waarschijnlijk niet. Toch oneens zijn zou vrolijkheid brengen en geen tranen. Er zouden niet twee kanten zijn; er zou een kant zijn, net als een span paarden die een kar trekken. Misschien een paard zou een andere kant op willen, maar wat voor kant de paarden zouden gaan, ze zouden het samen trekken.

In het leven ben jij draden aan het afwikkelen. Iedereen is draden aan het afwikkelen, en de afgewikkelde draden gaan kruislings. Moeten de kruislingse draden conflict zijn?

Net wanneer je een winkel binnengaat en iemand anders komt naar buiten, moet een van jullie opzij gaan voor de ander. Het neemt een halve seconde om hoffelijk te zijn. In een wereld van vrede zijn goede manieren de regel. Hoffelijkheid zou niet geleerd hoeven worden, want waar zou grofheid leven als er geen angst is?

Je tijd hier op Aarde is kort. Beschouw de Aarde als een boot, en jij bent er op met anderen die ook op de boot zijn voor een overbrugging. Zelfs honderd jaar is weinig. Hoe dan ook, jij bent op de boot. Of het een kano is of een luxueus schip, jij bent op een reis samen met anderen. Is het niet zo dat op Aarde jullie allemaal in dezelfde boot zitten?

Geliefden, je hoeft de boottocht niet altijd te delen. Het is een tijdelijke onderbreking. Maak dus de tocht zo comfortabel voor anderen als je kunt, net zoals zij dat voor jou doen, niet vanwege de regels of omdat het netjes is, maar wat anders zou je willen doen dan de boottocht voor iedereen leuk en makkelijk te maken?

vertaald door: