Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 april 2017

Heavenletter 1742 Welk Groot Goed Ligt er om de Hoek? / Geplaatst 23 april 2017

Welk Groot Goed Ligt er om de Hoek?
Brief uit de Hemel
Geplaatst 23 april 2017
God zei :

Geliefden, soms voel je dat je leven op Aarde zonder einde is. Hoewel jij eindeloos bent, is je leven op Aarde dat niet. Jij gaat eeuwig door terwijl het leven op Aarde maar een rondrit is.

Echter, soms voel je je treurig. Soms overspoelt het leven op Aarde jou. Soms word je erin verstrikt. Je kunt voelen dat je, tegen je wil in, gevangen gehouden wordt en je bent bang dat dat altijd zo blijft. In dat geval, wil je het liever verlaten.

Het is niet echt het leven dat je wilt verlaten maar de last die je lijkt mee te dragen. Als je je niet zoveel zorgen zou maken, zou je dan niet opgetogen zijn om te leven? Als jouw gedachten niet terug gingen naar wat was en wat had kunnen zijn of welke een afschuwelijk iets zich schuilhoudt om de hoek, zou je dan niet gelukkig zijn om te leven? Zou je niet de horlepiep dansen? Als je je geen zorgen zou maken, Misschien zou je dan wel voor altijd op Aarde willen blijven. Je zou enthousiast zijn om te ontdekken wat er om de hoek ligt. Je zou dansen van vreugde.

Vaak trekken jouw gedachten over je leven en de wereld waarin je denkt te leven je naar beneden. Natuurlijk, het is niet het leven dat dat doet. Het zijn jouw gedachten. Soms zijn je gedachten als tand aanslag, of op zijn minst, als een aanhoudende verkoudheid dat je niet van je af lijkt te kunnen schudden.


En dus, wederom, vraag Ik je om je gedachten te veranderen. Het leven vraagt jou om jouw gedachten te veranderen. Je hoeft niet in de macht van je gedachten te zijn. Gooi nu die nutteloze gedachten van je af, eens en voor altijd. Ze moeten uitgebannen worden, zodat je van het leven kunt genieten. Ontmoedigende gedachten staan je in de weg. Ze kunnen weg, of je kunt ze verlaten. Zet de ene zender in je gedachten uit en ga naar een andere zender. Jij hebt het. Jij weet dat je het hebt. Je weet dat er een of twee zenders zijn met de muziek die je bevalt. Draai de volumeknop open.

Gevangen in ach en wee, zou je vergeten dat je je kunt instellen op dat wat lieflijk is. Dat betekend niet dat je je kop in het zand steekt. Die andere zaken, de zaken welke je niet leuk vindt en je naar beneden halen -- die doen het heel goed zonder jou. Ze hebben jouw aandacht niet nodig. Andere zaken, echter wel. Verheffende zaken wel.
Al het goede in het leven waar je naar verlangt, verlangen naar jouw aandacht.

Als je Liefde wilt, ga met je aandacht naar Liefde. Ga met je aandacht naar het geven ervan en het zal neer je toe komen. Er zal zóveel Liefde zijn, dat je er vanuit je dak gaat. Je bent niet in staat om ergens heen te gaan zonder.

Ga met je aandacht naar jouw besef van het nodig hebben van Liefde en je gaat met je aandacht naar het tekort ervan en je zult je gebrek eraan drastisch ontwikkelen. Misschien is dat al gebeurd.

Ga met je aandacht naar goede gezondheid, liever dan ziekte. Het een is gebaseerd op Liefde, het andere op angst. Wat heeft jouw voorkeur?

Als je naar de winkel gaat om een jurk uit te zoeken, kies j niet die welke je niet wilt. Je kiest die welke je aantrekkelijk vind. Het lijkt alsof je slimmer bent in de mode, dan je in het léven bent.

Als je naar de groenteboer gaat, zoek je niet de gekneusde appels. Je zoekt de glimmende rode.

Als je een auto koopt, koop er je niet een die je niet wilt. Je neemt niet die ene, welke je niet voor een test rit wilt. Je koopt niet die ene welke je niet wilt en neemt hem mee naar huis en blijft er dan voor altijd over klagen.

Als je verstandig mode, fruit en vervoer kunt kiezen, denk Ik dat je net zo verstandig je gedachten kunt kiezen. Waarom niet? Vast en zeker heb je het niet nodig om de wereld, TV en de tijdschriften jouw gedachten voor jou te laten kiezen.

vertaald door: