Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 22 april 2017

Heavenletter 1741 Mens Zijn / Geplaatst 22 april 2017

Mens Zijn
Brief uit de Hemel
Geplaatst 22 april 2017

God zei :

Jij bent de uitdrukking van Mijn Heilige Zijn op Aarde. Wat kun je anders zijn, geliefden?

Ik vermenigvuldig Mezelf, en Ik vermenigvuldig Mezelf in jou, in de illusie van jou.
Als Ik jou gemaakt heb, wat kun je dan anders zijn als heilig? Het laatste wat je zou denken wat je bent is heilig. Maar als je als heilig aangesproken was ipv. ondeugend, toen je kind was en je verdere leven, zou je niet aan je heiligheid getwijfeld hebben zoals je nu doet. Je hebt je eigen ondeugden goed leren accepteren, gebrek, dwaasheid enz. alsof je een gestoorde was en ondoordacht twijfel je aan jouw heiligheid, wat de Waarheid van jou is. Zeker, alles keert terug naar het verleden.

Je ging naar buiten, speelde en werd vies en misschien werd er tegen jou tekeergegaan en voor altijd na dat je dacht dat je smerig was, je moest worden gewassen en vergeven. En als je een bad genomen had of berouw getoond had, voelde je je goed maar alleen voor even. Ook als je niets deed, alleen maar ten gevolge van leven op Aarde in de vorm van een lichaam, zou je vuil toenemen.


Toen je voor het eerst leerde schrijven, was jouw handschrift niet zo goed als van iemand anders, dus dacht je ook niet zo goed te zijn als die ander en dus dacht je, dat anderen minder onvolmaakt waren als jij en dat jij misschien wel de minste was van allen.

Hoe kan Mijn Zijn op Aarde minder zijn op de ene plek dan een andere? Wat je ook mag denken van iemand, je baseert het op uiterlijk vertoon. Natuurlijk doe je dat. Ik heb je daarvoor niet uitgescholden. Ik heb je gevraagd om anders te kijken.

Je kwam tot het geloof dat Mens Zijn onwaardig was en je ervoor schaamde. Ook als je jouw lichaam negeerde, had je er spijt van. Ja had een dubbelzinnige verhouding met jouw mens zijn. Je hebt je lichaam heel serieus genomen en je ziel afgezwakt, alsof dat ook een belemmering was, alsof je lichaam een alibi moest hebben en toch beledigt en je ziel in de kast gezet, onzichtbaar en er alleen over praten bij bepaalde gelegenheden. Misschien heb je alles aan jezelf gekleineerd, van top tot teen.

Misschien zou je jezelf weggooien als je dat kunt. Misschien héb je dat gedaan.
Misschien heb je gedacht dat je in de uitverkoop was en ijverig het idee weerstaan dat je eigenlijk dunne zijden stof bent.

Misschien denk je dat je uit de goot komt. Er zijn geen goten in de Hemel, geliefden. Er zijn geen straten en stoepen om een goot te creëren. Er is geen schaduwplekken in een straat. Er zijn geen goede- noch slechte buurten. Er is niet meer en er is niet minder. Er is geen fatsoenlijk noch onfatsoenlijk. Er zijn geen regels. Welke regels zouden er kunnen zijn voor een plaats als de Hemel? Welke regels zouden er gemaakt moeten worden als iedereen de ongeschreven regels al volgt? Liefde en vreugde regeren. Er is geen andere regel.

Waarom is dat zo? Omdat alleen Liefde en vreugde aangetrokken worden to de Hemel. Niets anders komt er binnen. Als er Liefde en vreugde zijn, is er geen ruimte voor iets anders. Wie wil boosheid ruilen voor Liefde, egoïsme voor vreugde? Alleen op Aarde wordt die versie van het leven vertoont.

Je zou er goed aan doen om je alleen Liefde en vreugde op Aarde voor te stellen. Begin de omwenteling van de Aarde in jouw gedachten. Begin met je gedachten met Liefde en vreugde te vullen en niets dan Liefde en vreugde. Concentreer op Liefde en vreugde bij elke gelegenheid. Wat je je voorstelt komt uit en moge het NU uitkomen.

Vertaald door: