De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 13 april 2017

Heavenletter 1667 Je Gaat Vooruit / Geplaatst 13 april 2017

Je Gaat Vooruit
Brief uit de Hemel
Geplaatst 13 april 2017

God zei :

Heaven ligt recht voor je in je schoot. Je hoeft nergens heen te reizen om er te komen. Het heeft jou al bereikt. Wanneer je gedachten zich verheffen en je ogen wijder open gaan, zul je de schoonheid en gratie van Heaven kennen, en je zult de plek kennen waar je altijd al was.

Zie Heaven als iemand die je voorbij loopt in de supermarkt en die je pas later herkende. Dat je iemand niet meteen herkende, betekent nog niet dat die er niet was.

Je gebrek aan herkenning komt vaak voor. En toch heb je ogen om te zien en oren om te horen. Je mist alleen maar de herkenning. Met herkenning komt ook de waardering. Met waardering komt dankbaarheid. Met dankbaarheid komt liefde. En met liefde komt vrede. Wat zou je nog meer willen?

Verlang er naar om een Menselijk Wezen te zijn vandaag, dat ziet en hoort, dat herkent, waardeert, dankbaar is, liefde geeft en vrede, alsof het pepermunt voor na het eten was.


Waar je een gebeurtenis vanuit een bepaald perspectief bekeek, bekijk die nu eens vanuit een ander perspectief. Wanneer je kauwt op kauwgom, kun je aan de ene kant van je mond kauwen of aan de andere. Zo is het ook met je gedachten. Je gedachten zijn niet onfeilbaar.

Het maakt niet uit hoe zichtbaar of onzichtbaar je een bepaald pad loopt, je gaat vooruit. Zo lang je loopt, kom je verder. Beweeg je denken vooruit zoals een sneeuwschuiver sneeuw oppakt en het aan de kant zet. Pak gewoon de verse sneeuw van gedachten op, en er is niets dat je hoeft te doen met oude gedachten. Ze zullen de weg van oude gedachten zijn gegaan, om niet meer opgegraven te worden, gewoon daar gelaten waar ze zijn, achtergelaten, onopgemerkt en vergeten.

Op deze manier weet je hoe je bewustzijn gegroeid is. Hoe meer je verlangt om lief te hebben, hoe meer je verlangt om vriendelijk te zijn, hoe meer je verlangt om te begrijpen, des te meer zie je de groei van je bewustzijn. Weet dat je in het juiste tempo groeit, niet te snel en niet te langzaam, maar precies van pas. Misschien niet snel genoeg naar jouw zin, maar precies van pas in Mijn ogen.

Denk je dat Ik geen plannen met jou heb? Denk je dat Ik jou niet op Mijn kalender heb gezet? Denk je dat Ik de wekker niet heb gezet? Denk je dat Ik geen automatisch rooster heb? Weet je dan niet dat je op het juiste moment zult opstijgen, en dat je niet altijd weet wanneer dat is, maar dat Ik dat wel weet?
Ik sla niemand over.

En wanneer je werkelijk je waargenomen vooruitgang wilt versnellen, lukt dat niet met inspanning. Je zult het versnellen met vreugde. Vreugde brengt al je verlangens sneller naar je toe. Vreugde is de vervulling van je verlangens. Jij hebt gedacht dat je moest wachten op vreugde voordat je op gang kon komen. Kom op gang en vreugde zal toesnellen, en je zult overeind komen en gelukkig zijn en je verlangens vervullen. Wanneer het op het vervullen van je verlangens aan komt, wacht dan nergens op. Verwacht het en ga verder met je dagelijkse bezigheden.

Je kunt nu al de vreugde beleven waarvan je denkt dat de toekomst die zal brengen. Wees nu vol vreugde en wees later vol vreugde. Maak er een gewoonte van om vol vreugde te zijn, en het zal moeilijk af te leren zijn. 

Zet de koers van je leven op vreugde, en er zal vreugde zijn. Wanneer je wilt dat Mijn Wil wordt uitgevoerd, weet dan dat Mijn Wil vreugde is. Vind en geef vreugde, en je zult tot Mijn vreugde toegetreden zijn. Je hebt willen weten wat Mijn Wil is, en nu vertel Ik je dat. Ga heen en heb vreugde, en dan zul je, voordat je het weet, weten dat je al die tijd al middenin de vervulling ervan was. Vreugde is het teken voor jou. Vreugde is de vervuller en de vervulling van al je wensen.

vertaald door: ancoterpstra