De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 6 april 2017

Heavenletter 1473 Sterker dan Hoop / Geplaatst 6 april 2017

Sterker dan Hoop
Brief uit de Hemel
Geplaatst 6 april 2017

God zei :

Wees meer dan hoopvol. Vol van hoop zijn is maar een klein beetje beter dan hopeloosheid. Hoe verontschuldigend is het om vol hoop te zijn. Het is erg klagerig. Het klinkt niet echt enthousiast. Het is niet gedefinieerd. Hoop is als de wens die de vader van de gedachte is, en Ik heb je verteld dat je gedachten krachtig zijn.

Hoop is voor als je op een paard wedt en zou willen dat het wint. Hopen is het enige dat je kunt doen wanneer je op de tribune staat te kijken. Jullie, Mijn geliefden, zijn veel meer dan een toeschouwer die niets te vertellen heeft. Jij bent iemand die aanmoedigt.

Ik stel voor dat je hoop aanspoort zoals je dat met een paard zou doen waar je er zelf op rijdt. Voel de spieren van het paard onder je, voel de galopgang, voel de wind in je gezicht, wees het paard dat de finish haalt met een neuslengte of een mijl voorsprong. Klak, klak. Hoor de hoeven van je hoop die naar jou toekomt. Ruil hoop in voor zekerheid. Waarom niet? Zekerheid kost niets extra.


Koester verlangen in je hart en besluit dat datgene dat je verlangt al naar je onderweg is. Je hoorde al het geluid van de hoeven. Datgene waar je naar verlangde was al naar je onderweg. Om die reden kreeg je de gedachte om er naar te verlangen. En daarmee hielp je het verder op weg. Dat deed je zeker. Je verlangens treffen je niet slapend aan.

Je kunt je zekerheid voor jezelf houden. Je hoeft niet alles en iedereen te vertellen over je invloed in de wereld. Weet het gewoon van binnen in jezelf.

Weet dat wanneer je ware liefde komt, je gedachten een instrument daartoe waren. Jij was een factor die meetelde. Je gedachten waren zeer zeker vitaler dan lusteloze hoop. Weet in je hart dat wanneer vrede verkondigd wordt, jij het onder de aandacht van de wereld bracht, omdat je het aan zag komen.

Hoe ver kijk je en hoever kun je kijken? Kijk verder dan je nu doet. Kijk voorbij de bocht. Je hebt geen controle over het leven, en toch heb je de teugels in handen—lichtjes. Je trekt en rukt er niet aan. De teugels van het leven liggen net zo makkelijk en moeiteloos in je handen als je handpalmen. Zo is zekerheid. Het is er gewoon, hoort daar gewoon, en kan nergens anders zijn dan precies daar waar het is. Is zekerheid vertrouwen? Zekerheid is als een vishaak en een anker in het leven. Je gedachten houden het vast. Let erop waar je gedachten heen gaan en welke gedachten het overwicht hebben.

Wanneer niemand aan oorlog zou denken, zou het dan kunnen bestaan?
Wanneer angst niet bedacht was, zou er dan iets van bestaan?
Wanneer ego niet met grote stappen in de wereld had rondgelopen, zou je er dan één gehad hebben?

Trek de zonneschijn van je gedachten naar je toe. Denk eens aan alle fantastische dingen die je kunt denken. Je weet wel wat ik bedoel. Zulke gedachten versnellen gretig de vreugde in je hart. Precies op dit moment voel je al het versnellen. Er staat een lawine van liefde klaar om op jou terecht te komen, want je hebt liefde door het hele universum heen gejodeld, en je staat klaar om het op te vangen.

Wees stoutmoedig in zekerheid. Zekerheid is weten dat de zon schijnt en dat die voor iedereen schijnt. Is daar twijfel aan? Voorbij twijfel is er zekerheid.

De details van een afgesloten gebeurtenis zul je niet kennen. Je weet misschien niet wanneer of waar. Je weet misschien niet hoe. Het is niet aan jou om te weten hoe. Het is aan jou om te verlangen. Verlang nu de zekerheid van je verlangens. Verlang zekerheid zodat je onverstoord door het leven kunt gaan. Verlang zekerheid zodat je door het leven gaat als een Koning of Koningin van een schitterend domein dat Zekerheid heet, waar alle sjofele twijfel verdwenen is, niet uitgebannen, maar aan zijn eigen lot overgelaten. Twijfel weet dat er voor haar geen plaats is in Zekerheid.

vertaald door: ancoterpstra