De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

woensdag 5 april 2017

Heavenletter 1460 Iemand Zei / Geplaatst 5 april 2017

Iemand Zei
Brief uit de Hemel
Geplaatst 5 april 2017


God zei :

Soms begrijp je niet helemaal wat Ik bedoel wanneer Ik zeg dat de wereld een verzinsel is, want het is heel erg werkelijk voor jou. Het grootste deel van de tijd is het jou niet duidelijk dat de wereld een illusie is omdat je er zo in onder gedompeld bent. Het feit is: het is werkelijk voor jou. Maar daarmee is het nog niet werkelijkheid.

Misschien zou je beter over de wereld kunnen denken als een spel, dan dat je het als een verzinsel ziet of een illusie. Natuurlijk wordt een spel serieus genomen, maar dat betekent niet dat het echt is. Maar goed, jullie investering in spellen is wel degelijk serieus.

Het leven dat je leeft is een verzinsel. Het is een verhaal dat je onderweg creëert. En de regels van het spel veranderen. Het verhaal verandert, en alles daarvan is verzonnen. Anderen zien misschien wel hetzelfde verhaal als jij, maar dat geeft alleen maar aan dat zij het zelfde lezen. Noch de meerderheid, noch de minderheid heeft het bij het rechte eind. Het is allemaal een idee. Het is allemaal een verzinsel.


Neem tijd bijvoorbeeld, die illusie die jou in zijn macht heeft. Je vraagt je misschien af hoe Ik kan beweren dat tijd niet bestaat? Hoe kan Ik beweren dat het een illusie is? Hoe kan Ik beweren dat het een spel is wanneer het zoveel aspecten van jouw leven aanstuurt?

Laat de arbitraire verandering naar zomertijd of wintertijd jou niet duidelijk zien dat tijd een door mensen gemaakte fantasie is? Iemand zegt opeens dat het nu een andere tijd is wanneer de klok slaat. Tijd is een verhaaltje dat verandert.

Bovendien, wat is er echt aan de bewering dat niet bestaande tijd verschillend is op verschillende plaatsen in de wereld? Het is dezelfde tijd in Hong Kong als in Texas. Tijd aan de oostkust is hetzelfde als tijd aan de westkust. Het is net zo min een dag vroeger of later op een bepaalde plaats als dat het een minuut vroeger of later is op een bepaalde plaats. Wat er ook maar gaande is, het gebeurt op hetzelfde moment voor iedereen, ongeacht wat de klok er over zegt, ongeacht of ergens de zon schijnt of de maan. De gong slaat tijdloosheid.

Dit is hetzelfde moment overal ter wereld! De schepping begon niet op de ene plaats eerder en ergens anders later. Het was er in één keer allemaal overal!

Laten we het onder ogen zien. Tijd is gewoon een verzinsel van mensen, dat effectief gemaakt werd door een of andere wetenschappelijke verhandeling. Een verzinsel dat bestudeerd werd, dat misschien wel diepgaand van bewijs voorzien werd, en toch is het nog steeds een verzinsel. Tijdloosheid is niet revolutionair. En het draait ook nergens om.

Precies in dit moment bestaat alles of er nu kalenders zijn of niet. Tijd kan helemaal niet georganiseerd worden omdat tijd gewoon niet bestaat. Vliegt het niet voorbij, deze zogenaamde tijd? Het vliegt zo snel dat het nooit heeft bestaan.

Ruimte en tijd zijn hetzelfde verzinsel, alleen omgekeerd. De ene staat op zijn kop op de ander.

Plattegronden maken ruimte niet meer werkelijk. Zij markeren de illusie alleen maar heel netjes. Tijd en ruimte zijn iets om je bezig te houden. Of misschien wel je speelveld. Misschien zijn ze wel een vesting die je gemaakt hebt, of een boomhut, of een tekening op de muur.

Tijd en ruimte zijn zogenaamde indelingen van de heelheid die ondeelbaar is.
Jullie zijn geen roeiers op die schepen van vroeger waar een slaaf op de gong sloeg, om de roeiers te laten horen wanneer ze moesten roeien. Gelijktijdigheid en samenhang zijn prima, maar het zijn voorschriften van het bewustzijn. Jullie zijn zeer zeker niet bestemd om slaven te zijn van tijd en ruimte.

In de relatieve wereld, is een koning een slaaf op de plaats waar zijn lichaam toevallig verblijft.

En jij die je leven indeelt naar je horloge, bent onderdanig aan een tikkende wijzer op een klok waarvan iemand zei dat die correct was. Dat tijd altijd maar doorgaat is een dwaalbegrip, want tijd bestaat niet, dus hoe kan het dan altijd maar doorgaan?

Ik wil je graag even herinneren aan de kracht van je gedachten.

vertaald door: ancoterpstra