Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 1 april 2017

Heavenletter 1376 Om de Hoek / Geplaatst 1 april 2017

Om de Hoek
Brief uit de Hemel
Geplaatst 1 april 2017


God zei :

Ga vandaag eens uit van het idee dat alles dat je doet gemakkelijk gaat. Ga vandaag eens uit van het idee dat al het goede naar je toe komt. Ga vandaag eens uit van het idee dat het leven zich voor je ogen ontvouwt en schatten laat zien. Ga vandaag eens uit van het idee dat je van de wijn van het leven proeft. Alle kelken zijn gevuld met goede wijn, en je proeft er gewoon van.

Ga vandaag eens uit van het idee dat het leven een rivier is die naar je voeten stroomt.
Ga vandaag eens uit van het idee dat er geen ver weg gelegen bergen zijn die beklommen moeten worden. Alle pieken komen dichtbij door jouw ogen van liefde.

Ga vandaag eens uit van het idee dat afstand niet bestaat. Ga vandaag eens uit van het idee dat je alles bij de hand hebt. Kies druiven van alle presenteerbladen die langs komen.


Ga vandaag eens uit van het idee dat het leven een wijngaard is waar je doorheen loopt.
Ga vandaag eens uit van het idee dat deze dag begint en dat er voor alles gezorgd is. Het enige dat je hoeft te doen is het op te merken. Een taxi arriveert zonder dat je erom gevraagd had. Rivieren wijken uiteen zonder dat je er om vroeg. Is dit teveel van het goede voor jou? De zon komt elke dag op en gaat weer onder elke dag zonder dat jij er persoonlijk om hoeft te vragen. Waarom zou dat niet met alles zo gaan? Laat het idee varen dat het leven moeilijk moet zijn.

Aanvaard het idee dat het leven een makkelijke wandeling is en dat jij een wandelaar zonder haast bent. Je geniet van de vergezichten die verschijnen, en je laat ze los wanneer je ze tegengekomen bent. Je hoeft niet scheel te gaan zien van het vooruit kijken. Je proeft van alles dat zich hier en nu aan je voordoet. Je verlangt niet terug naar de bloemen die je zojuist gepasseerd bent. Ook verlang je niet naar bloemen die nog voor je uit gestrooid gaan worden.

Laat het leven een eenvoudige wandeling in de vrije natuur zijn. Laat het leven een pad zijn dat bomen voor je uit maken. Laat het leven het schouwspel en de geluiden zijn die het is. Jij bent de reiziger van het leven. Jij hoeft je niet over elk detail druk te maken. Jij mag verwonderd uitroepen over elk detail.

Kun je je Adam en Eva voorstellen terwijl ze door het Paradijs wandelen en zeggen: " Wat moet dit hier? Dat vind ik maar niks!" Zij zagen dat alles prachtig was. Alles bruiste van leven. Alles was een spectaculair wonder van schepping. Alles werd gewaardeerd. Adam en Eva zagen schoonheid door onbezoedelde ogen, en dat moet jij ook doen.

Je leeft in een spectaculaire tuin die Ik geschapen heb. Je wandelt door een tuin die zo mooi is als de Hof van Eden. De ingrediënten zijn gelijk.

Misschien ben je iemand die bloemenzaden plant, maar je weet dat jij de bloemen niet doet groeien. Hun groei is al beschikt. Hoe groeit je tuin? Hij groeit gewoon. En zo zijn je verlangens zaden die je plant. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is ze laten groeien.

Het was niet de bedoeling dat je een moederkip zou zijn met betrekking tot de manifestatie van je verlangens. Een gedachte is het zaadje dat je zaait. En uit dat zaadje, uit die intentie tot vervulling ervan, ontstaat vervulling. Denk je verlangen, en laat het rustig los zodat het kan groeien. Het groeit beter zonder jouw bemoeienis. Jouw aandrang helpt niet.

Wees ontspannen met het leven. Dwing het niet. Stel geen eisen. Zaai gewoon je gedachtenzaden en laat ze in hun eigen tijd en op hun eigen wijze groeien.

Wanneer je een pakje over de post wilt sturen, doe je het gewoon in de brievenbus. Je volgt het niet op zijn route. Je dringt er niet op aan om het van het ene vliegtuig in het andere te zien gaan. Je laat het uit je gezichtsveld verdwijnen zodat het zijn bestemming kan bereiken.

Er is een overvloedige buit naar jou onderweg. Laat het leven zich in haar eigen tempo aan je voordoen. Wees er ontspannen mee. Heet het welkom zodra het om de hoek heen komt en in het zicht komt.

vertaald door: ancoterpstra