Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 29 april 2017

De Raad: Illusie / 27 april 2017 / Ron Head

De Raad:
Illusie
27 april 2017 / Ron Head

Wij spreken hier niet vaak over illusie. Maar misschien zou het nuttig kunnen zijn om enkele van die dingen die illusoir zijn te onderzoeken en waarom wij zeggen dat ze dat zijn.

Allereerst en het meest duidelijk is de materie. Het “spul” dat jullie allemaal om jullie heen zien is een illusie. Waarom? Er is geen materie in het bestaan dat niet van atomen gemaakt is. Atomen, zoals jullie nu weten, bestaan volledig uit energiepakketjes. Nu kunnen jullie die pakketjes namen geven en beweren dat ze los staan van elkaar, maar de realiteit is dat, terwijl jullie het hebben over delen van een gebied, alles een gebied blijft, een eenheid.

Hier hebben we dus een gebied dat uit veranderende frequenties en informatie bestaat en dit gebied maakt indrukken op dat deel van het gebied waarvan jullie denken dat het jullie is.

Deze frequentie leggen jullie uit als geluid, deze als reuk, deze als kleur en deze als gevoel – in feite, miljoenen – en het resultaat dat jullie in je denken creëren is wat jullie rondom je heen ‘zien’. Geen enkele ervan is statisch en nog veel minder blijvend. En zijn schijnbare duurzaamheid is absoluut een illusie. Jullie zien geen verandering. Dat is een illusie. Delen van wat jullie zien die te klein zijn voor jullie om waar te nemen, zoeven rondom jullie heen met een snelheid die jullie niet kunnen bevatten en flitsen zo snel in en uit hun bestaan dat, wanneer jullie hen zouden kunnen zien, ze toch duurzaam zouden kunnen lijken, maar dat zijn ze natuurlijk niet. Jullie zeggen dus bijvoorbeeld tegen jezelf: “Oh, dat is een boom”.

Welnu, alweer spijt het ons, maar jullie vergissen je. Het was een boom toen jullie begonnen met je observatie, maar jullie mentale constructie heeft getreuzeld. En nu is het een andere boom, nieuwe quarks, nieuwe neutronen, nieuwe elektronen, nieuwe atomen die nieuwe bio-fotonen uitzenden. En dit behandelt zelfs niet het feit dat jullie verstand de illusie eindeloos moet reconstrueren – totdat jullie verder gaan.

Kunnen jullie begrijpen welk wonder het is dat jullie voldoende energie kunnen uitstralen om rondom jezelf een volledig nieuwe wereld te creëren en dit een levenlang zonder onderbreking doen? Hoe zou jullie wereld er morgen uitzien wanneer jullie hem anders zouden bekijken.

Welnu, de meesten van jullie die dit lezen zitten of liggen en denken dat jullie je een aantal minuten niet bewogen hebben. Welja, jullie kunnen een drankje of een hapje genomen hebben. Maar echt, jullie hebben je niet veel bewogen, klopt? In feite zijn jullie enkele van jullie miljoenen mijlen door de ruimte geraasd – of zelfs nog een groter aantal kilometers. De betrekkelijke stilte is ook een illusie.

Rust … is betrekkelijk. Dit is ook een illusie.

Dus, zeggen we dat alles een illusie is? Welja, bijna. Wij zeggen dat alles wat jullie waarnemen een illusie is totdat jullie waarneming de waarnemer waarneemt. In jullie wereld is het enige wat werkelijk is de werkelijke jij. Hoe vaak hebben jullie die waargenomen? Het zou iets kunnen zijn om goed te onderzoeken. Probeer de precieze plek te herkennen waar jullie eindigen en “Alles Dat Is” begint. Laat ons even weten wanneer jullie die gevonden hebben.

De Raad
There are two published books available on Amazon that contain the collected messages received by Ron Head (that’s me). The first is The Wisdom of Michael, available HERE, and the second is It Rings True, available HERE. A third book is being compiled now.

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://ronahead.com/

Vertaling: Sjra