De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zaterdag 29 april 2017

Dagtekst van Zaterdag 29 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 29 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het kwaad komt meer van onszelf dan van de anderen -

"Bij de minste tegenslag komt er bij de meeste mensen het volgende innerlijk mechanisme op gang: iedere gelegenheid leent zich ertoe om gedachten en gevoelens van ergernis, woede, vijandigheid en opstandigheid te koesteren. Alles wat anderen doen, wordt beoordeeld in functie van hun eigen verlangens en verwachtingen en wee hen die niet aan deze verwachtingen voldoen! Het wordt hun niet alleen kwalijk genomen, maar men dicht hun ook allerlei kwaadaardige bedoelingen toe. Men vraagt zich niet af of deze mensen misschien aan het werk waren of elders opgehouden werden, of zij misschien zorgen hadden of ziek waren, of dat hun manier van handelen misschien wel gerechtvaardigd was, gezien hun persoonlijke situatie. Nee, waarom zou je je dat afvragen? Men geeft er de voorkeur aan om hun gedrag te interpreteren als een persoonlijke belediging.

Het zou veel beter gaan met de mensen wanneer ze zouden inzien dat het niet de anderen zijn die hun het meeste pijn doen, maar zijzelf, omdat ze niet ophouden naar hun lagere natuur te luisteren. Deze lagere natuur, die zo overgevoelig is en zich bij de minste gelegenheid voedt met misvattingen en verkeerde gedachten, het is vooral haar die ze moeten wantrouwen."