Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 26 april 2017

Dagtekst van Woensdag 26 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 26 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Vuur eten en licht drinken -

"In de Zend-Avesta wordt gezegd dat, toen Zarathoestra aan de god Ahoera-Mazda vroeg hoe de eerste mens zich voedde, de god antwoordde: “Hij at vuur en dronk licht.” Waarom zouden ook wij niet leren om vuur te eten en licht te drinken, zodat we naar de volmaaktheid van de eerste mens kunnen terugkeren? Je zult zeggen dat dit onmogelijk is? Ja, toch wel.

Je bent aanwezig bij de zonsopgang: wacht op de eerste zonnestraal terwijl je waakzaam en aandachtig blijft … Zodra de eerste straal tevoorschijn komt, denk dat je haar in je opneemt. In plaats van alleen maar te kijken naar de zon, drink je haar, eet je haar en stel je je voor dat dit levende licht zich verspreidt in alle cellen van je organen, dat zij ze zuivert, versterkt en verkwikt. Deze oefening helpt je niet alleen om je te concentreren, maar je voelt ook hoe heel je wezen trilt en opklaart, omdat je erin geslaagd bent werkelijk licht op te nemen."