Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

maandag 10 april 2017

Dagtekst van Maandag 10 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 10 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

De vrijheid - haar voorwaarde: altijd de eerste plaats geven aan de geest

"Je verlangt naar vrijheid? Wel, laat je dan niet van streek maken, noch ontmoedigen wat jou ook overkomt, maar handel zo dat je geest geleidelijk weer meester wordt over de situatie. Want alleen de geest is werkelijk vrij, hij is boven de gebeurtenissen verheven.

Als je aan de geest in jezelf zijn plaats teruggeeft, is er iets in jou dat zegt dat geen enkele hindernis of tegenslag jou je evenwicht, je vrede en je liefde kan ontnemen, en dat is waar. Aangezien de lichtende ervaringen die je eerder hebt opgedaan, je hebben geleerd op welke waarden je kunt rekenen, moet je je aan die ervaringen vastgrijpen en niet twijfelen aan al het mooie en grandioze dat je hebt beleefd. Draag het als een reispenning op de moeilijke weg die je moet gaan. Wanneer de storm voorbij is, zal je beseffen dat deze beproevingen, die je hadden kunnen ontmoedigen, je juist sterker hebben gemaakt."