De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

dinsdag 25 april 2017

Dagtekst van Dinsdag 25 April 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 25 April 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Hart - intellect – wil: erover waken enkel hun vruchten uit te delen

"Geef nooit je hart weg, het is van jou, en niemand heeft het recht erover te beschikken in jouw plaats. Als je je hart aan iemand geeft, heb jij er zelf geen meer, de andere heeft er twee en wat zal hij met twee harten beginnen? Hij zal het jouwe laten vallen. We zeggen in Bulgarije dat je geen twee watermeloenen kunt dragen onder één arm. Dus op een of ander moment, kan degene aan wie je je hart gegeven hebt, het laten vallen. Dan zal je het uitschreeuwen: "Mijn hart is gebroken!” En als je gaat klagen bij de Hemel, zal die antwoorden: “Het is jouw schuld, waarom heb je het weggegeven? Je moest het voor jezelf houden.” – “Ja, maar ik hou van hem, ik hou van hem!” – “Ja, ik snap het, je houdt van hem, maar je kon hem je liefde geven, je tederheid, je liedjes ... en je hart voor jezelf houden."

En denk niet dat deze voorzorgsmaatregelen alleen voor het hart gelden. De natuur heeft ons ook een lichaam gegeven, een geest, een wil. Degene die wijs is, houdt ze voor zichzelf, maar hij deelt de vruchten uit, dat wil zeggen, zijn gedachten, zijn gevoelens, zijn activiteiten, zijn werk."