Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 9 maart 2017

Liefde: Mijn Nieuwe Religie / 8 maart 2017 / door Wes Annac

Liefde: Mijn Nieuwe Religie
8 maart 2017 / door Wes Annac“Boeddha was geen boeddhist, Jezus was geen christen, Mohammed was geen moslim. Zij waren Leraren die liefde onderwezen."(Bron)

De religie maakt een eenvoudige boodschap meer dan ingewikkeld: leven vanuit het hart.

Liefde en compassie, je gedachten, handelingen en intenties laten leiden is de meest authentieke manier om verbinding te maken met de Bron, in plaats van een gedwongen conformiteit met een geloofssysteem, brengt het een natuurlijke evolutie van het zelf over.

Het idee dat jezelf wijden aan religie geestelijke beloningen zal brengen is een onjuiste interpretatie van de voordelen van het leven vanuit het hart.

Er is ons geleerd dat we Gods gaven zullen ontvangen door het veranderen van wie we zijn en in overeenstemming met wat de kerk wil, terwijl wij ze in werkelijkheid kunnen ontvangen door het maken van een subtiele maar krachtige verschuiving naar het hart.
 
Deze manier van leven zorgt er niet voor dat jij je persoonlijkheid schoon veegt, zodat de kerk het opnieuw kan herprogrammeren. In plaats daarvan geeft het spirituele vrijheid door middel van een goed begrip van de vrije wil en de noodzaak om het verstandig te gebruiken.

De vrije wil is een ongelooflijke gave die destructief kan zijn bij onjuist gebruik. Hartgecentreerd leven brengt een inzicht in welke acties helpen en je pijn doen, en je hebt de vrije wil om dienovereenkomstig te handelen.

Luister naar Je Intuïtie

Hoewel de religie het verkeerd heeft, is er een pure spirituele waarheid die je kunt bereiken via de mentale kanalen die beschikbaar, maar niet detecteerbaar zijn in de gewone waaktoestand. Deze kanalen vertegenwoordigen gezamenlijk wat ik en vele anderen intuïtie noemen.

Het intuïtie is een diep onbewust deel van je dat wijsheid communiceert en, in spirituele zin, je kan helpen om op het best mogelijke pad te blijven. Het kan worden vergeleken met een morele, spirituele gids of een link met het hogere zelf (en uiteindelijk God).

Intuïtieve wijsheid komt vaak als een buikgevoel (instinct), en of je er ontvankelijk voor bent hangt af van de vraag of je er naar luistert. Hoe meer je er naar luistert, hoe meer ontvankelijk je wordt. Dit is waar leven vanuit het hart je zal redden, want het maakt luisteren makkelijker.

Soms kan het moeilijk zijn om het intuïtie van het ego te onderscheiden. Soms geven we de voorkeur er niet naar te luisteren, zelfs als we voelen wat het ons zal later kosten.

Met zo veel mogelijkheden om het intuïtie te vermijden, zorgt leven vanuit het hart ervoor dat we meer ontvankelijk en bereid zijn om te luisteren.

Religie is Niet Nodig

We zullen meer geneigd zijn om het juiste pad te kiezen als we toegewijd zijn aan een leven van liefde en dienstbaarheid. Daarom is er geen inspanning nodig om jezelf te veranderen of iets te worden wat voor jou niet nodig is.

Alles wat nodig is is de manier veranderen waarop je jezelf en de wereld ziet. Begin vervolgens te lopen met een veer in je stap.

Je hoeft niet religieus, spiritueel te zijn, of bereid te zijn om een heel ander mens te worden. Je hoeft alleen maar te leven vanuit het hart en al het andere komt op natuurlijke wijze.

Geen echte inspanning om jezelf of je gedrag te veranderen is vereist, aangezien wijzigingen die voortkomen uit jouw nieuwe perspectieven natuurlijk en gemakkelijk  zijn.

Het begint en eindigt met het hart, en voor toegewijde spirituele zoekers, ik ben ervan overtuigd dat de verlichting komt van consistent hartgecentreerd leven in combinatie met toegewijde spirituele beoefening en gedisciplineerd mentale leegte.

Het Ongebaand Pad

Voor degenen die niet 'Spiritueel' zijn, maar een verandering in hun leven willen maken, is dit het beste pad naar mijn weten.

Het is een "ongebaand pad " daarbij is het niet een reis of een grote ingewikkelde inspanning in de richting van zelfverbetering. Het is gewoon een terugkeer naar je wortels door middel van een verbinding met je intuïtieve leidende stem.

Zoals ik al zei, zul je meer geneigd zijn om naar je intuïtie te luisteren als je leeft vanuit het hart.

Als een situatie om je mededogen vraagt, zul je geen moment verspillen om precies te doen wat je weet en voelt dat je moet doen. Als je een redelijk buikgevoel voelt krijgt, zult u geen tijd verspillen aan twijfel.

Hart-gecentreerd leven lijkt intuïtieve wijsheid op de voorgrond van jouw gedachten te houden. Dit helpt je om zeker te zijn van het pad dat je moet nemen en nooit moet aarzelen om te doen wat juist is.

Het grootste voordeel dat je krijgt van het hart-gecentreerde leven is de mogelijkheid om het rustiger aan te doen. Je zult beseffen dat het niet nodig is om je leven te haasten, en je zult aangenaam meer tijd nemen en meer nadenken bij wat je doet.

Dit resulteert in een veel rijker leven waaraan je veel meer bijdraagt. Het zal ook leiden tot een gevoel van meditatieve rust die, zoals je zult leren, nog maar het begin is van wat je kunt doen.

Je kunt veel dieper gaan, en je werk (evenals de manier van leven in het algemeen) zal die diepte weerspiegelen.
Mijn persoonlijke Religie

Laten we niet toestaan dat verdraaide misinterpretaties van religies om ons te houden van het ontdekken en het omarmen van de waarheid over de liefde.

Laten we leven vanuit het hart en laat positieve energie ons inspireren, onze verbinding met de geest versterken, en weer de vlam aansteken die zo velen lijken te hebben verloren.

Laten we stoppen met bang zijn om onszelf te uiten en zinvolle dingen te creëren, want dit is een van de vele manieren om de creatieve kracht te begrijpen die we kennen als LIEFDE.

Liefde is de grote spirituele waarheid die zoveel leraren hebben geprobeerd te verlichten, en je kunt het binnenin vinden, door de keuzes die je maakt in ieder moment.

Dit is mijn persoonlijke religie, en in plaats van het creëren van haat, plaatst het mij op een pad naar natuurlijke zelfverbetering.

Dit is het pad van verlichting geïnspireerd door het hart.

Wes Annac


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl