Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 10 maart 2017

Konijnenhol leidt naar 700 jaar oud grottencomplex netwerk van de geheimzinnige Tempeliers / 8 maart 2017

Konijnenhol leidt naar 700 jaar oud grottencomplex netwerk van de geheimzinnige Tempeliers
 8 maart 2017 


Source: Metro UK

Fotograaf Michael Scott, uit Birmingham, zet zijn zoektocht naar het historische wonder uiteen, na het zien van een online video. Alle foto's zijn van Michael Scott.


Het zou kunnen lijken op een gewoon konijnenhol, maar deze tunnel legt een prachtige grot bloot.

Het wordt je vergeven als je de ingang van deze 700 jaar oude grot in Shropshire hebt gemist. Want, eerlijk gezegd, het ziet er vrijwel hetzelfde uit als een gewoon konijnenhol.

Echter, de tunnel onthult feitelijk onaangetaste  grotten die werden gebruikt door volgelingen van de Tempeliers - een middeleeuwse religieuze orde die vocht in de kruistochten.


De ongelooflijke grotten liggen op minder dan een meter onder het veld van een boer verborgen. De 33-jarige zei: 'Ik kroop over een veld om het te vinden, maar als je niet zou weten dat het daar ergens was zou je er gewoon aan voorbij lopen.

De Ridders Tempeliers zijn een middeleeuwse religieuze orde die vocht in de kruistochten.

'Het is waarschijnlijk minder dan een meter onder de grond, dus het is meer in het veld dan eronder. Gezien hoe lang het daar al is het is in een prachtige staat, het is net een ondergrondse tempel.'

De tunnel leidt tot een netwerk van wandelpaden die 'volledig onaangeroerd' zijn, en gevuld met prachtig bewerkte bogen.

Kaarsen lichten op in de grot. Het is gelegen in het midden van Shropshire. Michael voegde er echter aan toe, dat de grot vrij krap was - dus degenen die bijna zes voet lang waren zouden moeten bukken om er in te passen.

Hij zei: 'Ik moest naar beneden kruipen en zodra ik er in was, was het helemaal stil.

Michael voegde toe, "Er waren een paar spinnen daar binnen, maar dat was alles. Het regende, zodat de helling naar beneden een beetje glibberig was, maar binnen de grot was alles kurkdroog." Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl