De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

donderdag 23 maart 2017

Heavenletter 987 Eenheid Verkondigd / Geplaatst 23 maart 2017

Eenheid Verkondigd
Brief uit de Hemel
Geplaatst 23 maart 2017


God zei:

Onze Eenheid is niet verrassend. Wat verrassend is, is hoe vaak Onze Eenheid gemist wordt, verdoezeld wordt, genegeerd wordt, bediscussieerd wordt of helemaal niet in overweging genomen wordt. Oh, hoe mooi is het om aan Onze Eenheid te denken! De glorie daarvan! Onze Eenheid is dat alles tegelijkertijd bestaat, onmiddellijk gebeurt, ook al bestaat er geen tijd om het in te zetten. Eenheid is dat datgene dat een schijnbaar individu overkomt, Ons allemaal gebeurt. Op die manier is de minste van Mijn kinderen de Eerste. Allen zijn Eerst. Er bestaat geen tweede.

Alomvattendheid en eeuwigheid betekenen Eenheid.

Wanneer Eenheid een begrip is dat te moeilijk is om te bevatten, beschouw Eenheid dan eens als een team. Je ziet veel voetbalspelers op het veld, maar toch heb je het idee dat er slechts één team is. Individuele spelers lopen misschien verspreid rond, maar het team is één.


Of denk eens aan alle atomen en cellen die de Heelheid van jou uitmaken.

Thee wordt uit een theepot in veel kopjes geschonken. En toch is er maar één thee.

De kern van het leven is Eenheid.

Wat is liefde anders dan Eenheid? Wat doet liefde anders dan Eenheid duidelijk maken?

Alleen liefde is. Liefde herkennen is weten wat er altijd al geweest is. Verliefd worden is verliefd worden op jezelf. Wanneer je verliefd wordt, denk je misschien dat je op een ander verliefd wordt, maar het is altijd jezelf. Liefde herkent liefde. Hoe kan liefde die Eenheid is ooit iets anders zijn dan liefde? Er bestaat geen niet - liefde. Elk ander ding dan liefde bevindt zich in het rijk van illusie.

Al de dingen in het leven die jou kwellen zijn illusies. Je vormt een illusie en zet hem op de schoorsteenmantel en je doet er alles aan om die vast te houden. Illusie wordt jouw God. Je denkt dat je alle illusies moet hebben, of anders ben je verloren. Maar eigenlijk ben je gewoon verloren in illusie.

Keer terug naar de werkelijkheid van Eenheid, en je vindt jezelf. Dat is namelijk waar je bestaat.

Je bent Een met iedereen op aarde, en je bent Een met alles op aarde. Je bent ook een blad. Jullie hebben dezelfde Schepper. Je bent de Schepper die een beeld van Zichzelf creëerde en dat beeld draagt jouw naam. Je bent meer dan een beeld. Je bent het Ware. Je bent Eenheid. Eenheid kan niet ongedaan gemaakt worden. Je kunt er niet uit weg komen. Je hebt er geen keuze in. De enige keus die je hebt is om Eenheid wel of niet te erkennen. Jij hebt gekozen om dat niet te doen.

Alle ogenschijnlijke ongelijkheid is jouw lol. Jij vindt het leuk om in het gekrakeel te zitten. Ik zeg niet dat je je daar uit terug moet trekken. Ik zeg alleen maar dat je moet beseffen dat het een spel is dat je speelt. Je bent de speler, maar je bent niet het spel, want, wat er ook maar gebeurt, je bent Eenheid. Eenheid.

Wanneer je een geschenk ontvangt, wie gaf jou dat dan? Jij gaf dat aan jezelf.

Wanneer je je vol van vreugde voelt, wie deed dat dan ontstaan? Wie eiste het op, en wie voorzag erin? Vreugde is een andere naam voor Eenheid.

Nu is een andere naam voor Eenheid.

Pijn is een naam voor afgescheidenheid.

Hebzucht en jaloezie zijn andere namen voor afgescheidenheid.

Alles dat niet Vreugde is of Liefde of Nu of Waarheid geeft de illusie van afgescheidenheid aan.

Je wilt dat Ik je direct vreugde geef. Je vraagt me om alle pijn en lijden te verwijderen. Vreugde is er +hier en nu al voor jou. Ik heb het jou gegeven. Je hebt het al.

Afgescheidenheid bestaat niet. Ik kan niet verwijderen wat er niet is. Maar jij kunt het wel verwijderen. Wat jou ook maar afgescheiden houdt van de ervaring van Eenheid, haal het weg. Ik zal je helpen. Maar Ik kan het niet zonder jou doen, want Wij zijn Een.

vertaald door: ancoterpstra