Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 18 maart 2017

Heavenletter 898 De Betekenis van Vertrouwen / Geplaatst 18 maart 2017

De Betekenis van Vertrouwen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 18 maart 2017


God zei :

Vanaf deze dag zul je groeien in vertrouwen. Vertrouwen is niets anders dan weten dat je een rechtmatige plaats inneemt in het universum. Het is weten dat je daar thuis hoort. En vertrouwen is overbrengen aan anderen dat jij weet dat zij daar ook thuis horen. Vertrouwen komt van de plek van weten. Vanuit die plek van weten geef je het licht van je bewustzijn aan anderen.

Allen die op jouw weg komen zoeken iets bij jou. Zij zoeken jouw erkenning. Zij zoeken naar een straal van jouw wezen om op hen neer te komen. Laat deze stralen van licht uit je hart voor altijd in je ogen stralen. Laat je ogen als vlinders zijn die neerstrijken op bloembloesems en hun zoete nectar eraan onttrekken.


Ook jij kijkt er naar uit dat je ogen die van een ander ontmoeten. Een blik direct in de ogen. Niet doordringend, maar er in opgaand. Ook jij kijkt uit naar ogen die ontmoeten en niet zo snel de andere kant opkijken. Een glimp is niet genoeg. Een glimp doet geen recht aan jouw wezen en het wezen van een ander.

Jouw wezen en ieder ander z'n wezen zijn hetzelfde. Wezen heeft geen eigenschappen. Niemands wezen is beter dan dat van een ander. De essentie van een ander is hun wezen, en wezen is ook jouw essentie. Wezen is niet iets individueels. Het is geen eigendom, en het is niet meer van de een dan van de ander.

Toch lijken mensen verschillend. Zeker, sommige mensen zijn hoger ontwikkeld dan anderen op deze planeet die jij kent als aarde. Sommigen zingen een hogere toon. Jij doet dat. Maar dat een ander een bas zingt betekent alleen maar dat zij nog niet geleerd hebben om een hogere toon te zingen. Zij zijn daar net zo goed toe in staat als jij. Alleen al door jouw zingen leer je hen misschien de hogere tonen. Misschien zullen ze wel bijna onopgemerkt weerklinken. Maar hoe dan ook zul je gezongen hebben, want jij bent de zanger en je wordt geacht hoge tonen te zingen.

Allereerst, wees blij dat je iemand ziet. En laat hen weten dat je blij bent. Aarzel niet. Wacht niet tot een ander jou eerst groet. Waar je ook staat, wees gastvrij. Bied een ander het universum aan. Jij bent de mondharmonica van zielen.

Wat je ook aan het doen bent, er is niets dat belangrijker is dan de persoon die je gezichtsveld binnenkomt. Kamer of berg, het is hetzelfde. Je leeft in hetzelfde universum en jij bent de verwelkomer van allen die er binnentreden.

Jij bent meer dan een uitdeler van vriendelijkheid. Het is niet jouw vriendelijkheid om op te kijken en iemand een ogenblik van jouw wezen te geven. Het is jouw eer. Het is jouw eerbied voor jezelf die opkijkt en Mijn wezen aanbiedt aan een zogenaamde ander.

Je bent niet gemaakt om een navorser van de mensheid te zijn. Jij bent de vereniger ervan. Je bent ook degene die doet ontbranden. Een straal van licht uit jouw ogen doet een vonk overslaan naar het hart van een ander, en zo wordt het hart dat jij het jouwe noemt verlicht.

Harten zijn bedoeld om elkaar te kennen.

Dit is niet vriendelijkheid. Dit is niet liefde in neonlicht. Dit is het overbrengen van wezen van de een naar de ander en weer terug.

Het is als een besluit waar veel handtekeningen onder staan. Ja, je vertrouwt je hart toe aan een stippellijn en zo bereikt het andere harten. Het bereikt alle andere harten. Dat moet zo zijn. In het universum zijn geen geheimen en er is geen uitputting. Alles is universeel. Licht kan niet in slechts één hoek verspreid worden. Het kent geen grenzen. En het wordt doorgegeven van de een naar de ander. Het is meer dan ver reikend. Het reikt overal.

En nu weet je wat vertrouwen is, en nu weet je dat je er de drager en de gever van bent.

vertaald door: ancoterpstra