Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 14 maart 2017

Heavenletter 825 Openheid / Geplaatst 14 maart 2017

Openheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 14 maart 2017


God zei :

Jouw open staan voor het leven brengt meer goede dingen binnen jouw bereik. Wanneer je deuren op slot doet om datgene buiten te houden dat je niet wilt, dan houd je ook de brengers van blijde berichten buiten. Wanneer je er voor, snelt het goede je tegemoet, en blijft er minder ruimte over voor het negatieve om binnen te komen. Blokkades zijn blokkades. Ze maken geen onderscheid. Wanneer een deur op slot zit, zit die op slot. Wanneer een deur geblokkeerd is, vormt dat een blokkade. Maak van je hart geen vesting.

Ga wat verder in het leven. Houd gesprekken open. Laat datgene los dat je benauwt. Wanneer je een meningsverschil met iemand hebt, luister dan wat scherper. Aan het einde van het meningsverschil vindt je een regenboog van eensgezindheid. Jij en je zogenaamde tegenstander verschillen niet zoveel van elkaar. Misschien zijn jullie uiteindelijk wel vrienden.

Wanneer je met verdriet te maken krijgt, voelt het alsof je een klap krijgt, alsof je geslagen bent, aangevallen, wreed behandeld bent, in de val gelopen bent, tegengehouden bent. Het leven hoort niet zo te zijn, zeg je dan. Dit hoort niet te gebeuren, zeg je. Deze grote steen hoorde niet op jou terecht te komen, zeg je.


Het blokkeert een tijdje je bedoelingen. Het blokkeert misschien wel de zon totdat je je hoofd weer hoog houdt. Maar grote stenen hoeven je hart niet te blokkeren.

Treed het leven met openheid tegemoet. Houd je hart open. Doe je hart niet op slot. Laat je hart niet roestig worden. Geen piepende deuren. Wanneer de deuren van je hart een beetje olie nodig hebben, dan zend ik jou de olie van liefde om de scharnieren weer soepel te maken. Ik stuur je hoe dan ook Mijn liefde, maar Ik probeer hier iets duidelijk te maken.

Jij die uit Mijn liefde gemaakt bent, hoeft geen krakende gewrichten te hebben of een hart dat zich verhard heeft. Iemand van wie zo gehouden wordt is niet breekbaar. Je hoeft geen eeltknobbels te krijgen om je tegen het leven te beschermen. Geef je hart geen blokkades. Daar is je hart niet voor bedoeld.

Al je blokkades doen je toch geen goed. Obstakels hoeven niet opgeruimd te worden; blokkades die zich binnen in jou bevinden moeten oplossen.

Er wordt wel gezegd dat tijd alles heelt. Wat er gebeurt, is dat sommige van je ruwe kantjes afslijten, en dan herken je de dingen voor wat ze zijn, niet een persoonlijke aanval op jou, niet in de steek gelaten zijn door Mij, geen vermindering van Mijn liefde. Na een tijdje, zie je geen andere mogelijkheid dan om het mes uit je hart te halen en jezelf toe te staan om te zijn. Je hart begint zich met andere dingen bezig te houden. Je geeft jezelf eindelijk toestemming om lijden los te laten.

Bloemen kunnen zelfs in spleten groeien. Waar kan je hart niet groeien? Natuurlijk is het niet echt zo dat je hart groeit. De openheid van je hart neemt toe. De deur naar je hart gaat verder open zodat er meer liefde binnen kan komen en meer liefde van uit kan gaan. Niets geblokkeerd. Hart open. Openheid van hart.

Wat er ook maar gebeurt in je leven, welke teleurstellingen ook maar, en welke hartepijn, de zon schijnt achteraf nog net zo als daarvoor. Je bent zolang in de schaduw als jij daar blijft.

Lijden maakt je niet meer loyaal dan vreugde. Loslaten van het verleden is niet ontrouw. Loslaten is, er niet meer aan vast houden. Wanneer je vast blijft houden aan het verleden, dan moet je daar een reden voor hebben. Ik zou het fijn vinden wanneer je overweegt dat daar geen goede reden voor is. Hoe hard je ook probeert, je kunt het verleden niet in het heden brengen. Je kunt het verleden niet opnieuw aansteken. Het verleden wil dat je met haar klaar bent. En Ik wil ook dat je met haar klaar bent. Kom met Mij in het heden. Alle verdriet is voorbij. Laat het voor wat het was.

vertaald door: ancoterpstra