Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 12 maart 2017

Heavenletter 768 Neem de Snelweg /Geplaatst 12 maart 2017

Neem de Snelweg
Brief uit de Hemel
Geplaatst 12 maart 2017


God zei :

Misschien denk je wel te vaak in termen van kosten in plaats van opbrengsten. En dus denk je meer in termen van angst dan van goed geluk. En dus houd je jezelf tegen.

Als je eens een idee had, wat deed je er dan mee ? Hoeveel ideeën heb je van de hand gedaan?

Wanneer je een impuls voelt, hoef je je nog niet voortgedreven te voelen, maar je kunt het wel een kans geven. Je kunt iets uitproberen dat je nog niet eerder hebt gedaan. Wat denk je dat jou daar houdt waar je al bent ? Waar jij bent is goed, maar het schijnt Mij toe dat je in beweging wilt komen. Om in beweging te komen, moet je wel een start maken. Kom in beweging. In beweging komen in het leven is zoiets als de sporten van een ladder opklimmen. Je wilt klimmen, en dus doe je dat. Je wacht niet af totdat de top van de ladder naar jou toe komt. Je gaat omhoog.

Afgezien daarvan, zit je in een lift, en je gaat omhoog. Wanneer je je echter voegt naar je eigen momentum, dan is je reis omhoog dynamischer en kan je wel eens verrassen. Je leven opent zich als een bloem. Het lang verwachtte verschijnt nu.

Natuurlijk kun je ook op de lift wachten. Dat is wel wat je vaak hebt gedaan. Wachten op een geschikt moment terwijl de lift al die tijd op je stond te wachten.

Heb je niet in termen van gevaar en risico en veiligheid nagedacht over sommige verlangens ? En dus heb je je er van afgekeerd. Laat je niet zo gemakkelijk uit het veld slaan.

Wanneer je een verlangen naar iets uitgeprobeerd hebt en het vuurtje onderweg uitdoofde, nou dan is dat prima, want je hebt het tenminste geprobeerd, en je weet dat. Je hoefde het resultaat waar je naar verlangde niet te hebben. Je hoefde niet het hele traject af te rennen. Wat je nodig had was het benutten van een moment voordat het voorbij was, want je kunt nu eenmaal niet aan een race beginnen wanneer die afgelopen is.

Ik zeg alleen maar dat je een beetje meer respect moet hebben voor je impulsen. Geef ze een kans. Zie waar het toe leidt of niet toe leidt. Probeer het leven wat meer uit. Durf eens wat. De cirkel die je om je heen hebt getrokken biedt misschien wel niet de veiligheid waar je naar op zoek was. Misschien ben je nu wel in de wildernis, en misschien ligt de veiligheid wel voorbij de grenzen die je hebt getrokken. Het vertrouwde is vertrouwd, maar dat is dan ook alles dat je er over kan zeggen.

Grenzen wachten erop dat jij door hen heen breekt. Hoe lang wachten zij en jij ? Wacht je af, of ga je meedoen aan het spel ?

Je bent dapper genoeg. Je hebt echter zitten kijken naar een horizon waarvan je dacht dat die beladen was met gevaar. Je hoeft werkelijk geen spitsroeden te lopen om te kunnen bereiken wat het leven voor jou in petto houdt. Misschien hoef je er alleen maar naar te grijpen. Misschien ben je zo druk bezig geweest met het tellen van mogelijke belemmeringen dat je vergeten bent wat er vlak daarachter ligt. Wie zou ook niet aarzelen wanneer hij al de obstakels zag die jij ziet ? Je hoeft niet te blijven zoeken naar belemmeringen. Dat is niet zo verstandig als je wel gedacht hebt. Het is te gemakkelijk om aan obstakels te denken, wanneer je net zo gemakkelijk aan iets dat daar achter ligt kunt denken.

Soms ben je er niet zo zeker van waar je aan moet vast houden en wat je beter kan loslaten. Begin er eens mee om die angsten los te laten die jou gevangen houden. Aanvaard vrijheid. Wat een verschil, alleen al het idee van vrijheid ! Stel je eens voor dat je vrijheid zelf hebt. Wees niet geobsedeerd met gevaar. Wees betoverd door mogelijkheden. Dan ben je vrij van het verleden en de angsten die jou terug hebben gehouden van de horizon voor je.

Bepaalde gedachten sluiten je drang tot uitdrukken af. Andere gedachten openen die juist. Kijk uit naar gedachten die je doen groeien in plaats van beperken. Al de redenen om iets niet te doen zetten je op slot. Laat niet je eigen gedachten of die van anderen je afhouden van meer en verder en meer en uitgebreider.

Zeldzaam is de adviseur die je vertelt om uit je begrenzingen te breken. Maar Ik ben er zo een. Ik zeg niet dat je alles maar op het spel moet zetten. Ik zeg juist dat je helemaal geen risico loopt.

Wees niet scherp en rolvast.

Wees de beste jij. De beste jij is degene die je al gewoon bent. Die je bent. Neem de snelweg. Durf te vertrekken. Neem een nieuwe weg. Ga je eigen weg.

Ik zeg nu tegen jou, onder ons gezegd en gezwegen, bij jou hoort het pad van de vrijheid.

vertaald door: ancoterpstra