Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 8 maart 2017

Heavenletter 675 Sta niet elke dag op de Weegschaal / Geplaatst 8 Maart 2017

Heavenletter 675
Sta niet elke dag op de Weegschaal
Brief uit de Hemel
Geplaatst 8 Maart 2017


God zei :

Hoe jij je voelt is niet het doel in je leven. Je beter voelen of goed of geweldig is niet het absolute einde van jouw wezen. Hoe jij je voelt vertelt je alleen maar hoe jij je voelt. Je hoeft er niet meer achter te zoeken dan dat. Soms ga je het meest vooruit wanneer je je op je slechtst voelt. Het maakt niet uit of je je op je gemak voelt in het leven of dat je je slecht op je gemak voelt. Geen van beide is je doel. Hoe je je voelt is één ding. Wat je bent is iets anders.

Wat je bent is grootsheid. Grootsheid betekent niet noodzakelijkerwijs dat je je geweldig voelt. Je hoeft je niet geweldig te voelen. Je hoeft je niet super te voelen. Heb je hoe je je voelt gebruikt om jezelf af te wegen ? Heb je op enig moment jezelf de maat genomen met hoe je je voelde ? Als dat zo is, is dat onnauwkeurig. Dat moet je nu wel weten.

O, de dwaze dingen waar je jezelf de maat mee genomen hebt. Zoek niet langer naar metingen. Je weet niet hoe.

Als je al een barometer moet hebben, neem dan de Mijne. De Mijne is onfeilbaar. De jouwe is bijna altijd feilbaar.


Wat anders betekent neutraal dan dat je niet de maat neemt ? Wat voor waarde heeft het vergelijken van jezelf met anderen ? Wat voor waarde heeft het vergelijken van jezelf met jezelf ? Je houdt je met leven bezig, niet met het voldoen aan bepaalde standaarden van metingen.

Je hoeft de regen niet te meten om te weten dat het regent. Je hoeft de zon niet te onderzoeken om te weten dat hij schijnt.

Neutraal betekent dat je niet teveel betekenis toeschrijft aan tijdelijke gevoelens, de jouwe of die van anderen. De hoogte - en dieptepunten zijn niet meer dan de hoogte - en dieptepunten. Meer zijn ze niet. Wie zei dat je gevoelens zus of zo moeten zijn ? Waar schiet je tekort in wanneer je op een gegeven ogenblik voelt wat je voelt ? Je gevoelens is niet waar het om gaat, en ze geven ook niet weer waar jij uit bestaat.

Wegen gaan omhoog en omlaag, en jij bewandelt ze. Je leven hangt niet af van de stand van zaken van het land. Zie je stemmingen als niets anders dan het terrein dat je op dit moment bewandelt. Je maakt je te druk om tijdelijke stemmingen. Je maakt er meer van dan het is. Ze zijn niet wereldschokkend.

In de wereld wordt je verteld dat je een evenwichtig wezen moet zijn, en dus probeer je te passen in een mal van evenwicht, alsof slechts zoveel van iets toegestaan is. En dus corrigeer je jezelf, welke kant je gevoelens ook maar op gaan.

Ongeacht hoe jij je voelt, kun je je goed voelen. Je zult je beter voelen wanneer je minder belang hecht aan hoe jij je voelt. Hoe jij je voelt is zo'n beperkt iets.

Wanneer je altijd maar controleert hoe je je voelt, onthoud je jezelf je vrijheid. Wanneer het alleen maar de bedoeling is dat je je zus of zo voelt, wanneer alleen maar één soort gevoel beter is en alle andere gevoelens niet, waar blijft dan je vrijheid ? Het schijnt Mij toe dat je de gangbare denkwijze de baas hebt laten worden over je leven. Je hebt de zeggenschap over je leven weggegeven. En toch heeft je leven het niet nodig om er zeggenschap over te hebben, tenzij je Mijn liefde die zeggenschap wilt geven . Er zit een aantal zinnen in je hoofd die zich steeds weer herhalen als een reclamedeuntje : " Ik moet me goed voelen. Het gaat er in het leven om hoe ik me voel. Hoe ik me voel moet voldoen aan de verwachtingen, anders heb ik gefaald. "

Je bent vandaag ergens. Dus, ben je geslaagd. Wat heeft je stemming daar mee te maken? En precies op dit moment lees je Mijn woorden. O, hoezeer ben jij dus geslaagd !

vertaald door: ancoterpstra