Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 6 maart 2017

Heavenletter 612 De Glorie van de Schepping / Geplaatst 6 maart 2017

Heavenletter 612
De Glorie van de Schepping
Brief uit de Hemel
Geplaatst 6 maart 2017God zei :

De volheid van de zon is zaligheid. Bepaalde crescendo's in de muziek zijn een heerlijkheid. Sommige gezichten zingen over zaligheid naar jou. Bepaalde schilderijen doen dat. Wat jij voelt wanneer de schepping jou aanspreekt is de heerlijkheid van de schepping zelf.

Het woord " glorie " is geassocieerd geraakt met roem, maar ware glorie heeft niets te maken met roem. Roem is heel erg iets dat van de wereld is, en glorie zie je wanneer je verder dan de wereld kijkt.

Op die momenten dat een zonsopgang je hart steelt, of muziek je ziel raakt, of een kind naar je op kijkt met zo'n vertrouwen dat je hart er van smelt, of een schitterend Menselijk wezen zegt iets dat je doet weten dat er een geweldige God is en dat Hij je weldoener is, dat je Zijn glorie bent op aarde, dat je op de drempel staat van iets glorieus - op die momenten van zuivere levenskunst, ben je in het moment.

Voor een ogenblik, ben je buiten tijd en ruimte gegaan. Het was precies daar, onmiddellijk, op dat moment. Er was niets anders dan dat. Voor een fractie van een seconde, kende je eeuwigheid en je kende Heaven. Je sprong naar Heaven. Je werd er heen geteleporteerd. Je teleporteerde jezelf.

Op dat moment, hield je Heaven in je hand. Je had zelfs geen stukje tijd nodig. Er hoefde niets anders te gebeuren dan dat je bewust was. Je hield Heaven altijd al in je hand. Het is er altijd, Het is moeilijk om door te gaan zonder die vonk van weten. En je wilt er meer van. O wat verlang je naar meer daar van !

Je kunt je binnenkomen hier niet forceren. Heaven rijst op naar jouw bewustzijn op eigen kracht. Het zal komen alsof het uit zichzelf komt, maar je kunt er wel klaar voor zijn. Je kunt er aan denken. Je kunt uitzien naar tekenen ervan. Je hebt veel van jezelf besteed aan het uitzien naar rampen. Nu kijk je uit naar datgene waar je naar verlangt en dat naar jou verlangt.

Je wordt een geduldige onderzoeker van het universum. Je hebt geen deadline. Je bent niet aan tijd gebonden. Natuurlijk, wanneer je tijdloosheid binnengaat, dan heb je geen horloge meer met minuten, uren of een kalender met dagen, weken, maanden of jaren, zelfs geen eeuwen, want in de eeuwigheid bestaan eeuwen niet net zo min als minuten. In tijdloosheid, vaar je op de hoge zeeën met een schip zonder zeilen op ruimte zonder golven. Er bestaat niets anders dan glorie. Er bestaat geen niet - glorie.

Het is niet zo dat je naar glorie toe moet gaan. Je bent het gewoon. Je bent het al. Je bent er zo in ondergedompeld, dat je het niet eens merkt.

Het gaat als volgt : Je hoeft niet te weten dat je rood haar hebt om een roodharige te zijn. Je kunt kleurenblind zijn, maar dat verandert niets aan de kleur.

Dat is precies waar het om draait. Je bent glorie. Je bent niet zonder glorie. Je bent je er zo onbewust van geweest. Zo ongelovig. Je hebt meer geloofd in beledigingen dan in Waarheid. Je geeft werkelijk aandacht aan beledigingen. Werkelijk, glorie is zonder beledigingen. En jij bent glorie. Jij bent Mijn glorie. Geloof er in dat je door Mij geschapen bent. Je bent niet je eigen schepping. Je hebt daarentegen wel geloofd in je eigen maaksels.

Er is niets van jou te maken behalve datgene dat je al bent. De waarheid over jou kan niet meer verbeterd worden. De onwaarheid die omjou heen geweven is kun je van je afschudden. Je moet het van je afscheuren.

Rijs op tot je volle grootsheid. Erken de verwondering over de schepping en dat jij daar deel van uitmaakt. Niet een onbeduidend deel maar een dienstbaar deel. Je bent niet een afwijkend onderdeel van de schepping. Je bent de kroon er van. Het zit allemaal binnen in je.

Begin aan je verheffing. Klim op in de lift van je weten. Je gaat naar het hoogste punt. Je stapt niet langer uit op de begane grond. Je bent niet langer verloren. Je weet precies waar je heen gaat, en je weet precies waar je vandaan komt, en je weet precies dat er geen hoogte bestaat die jij niet kunt bereiken. Je bent een verheven wezen. Je bent het waard om Mijn kind te zijn, en je kunt daar niet aan ontsnappen. Niemand van jullie kan dat. Accepteer nu je waarde. Eer Mij door je eigen waarde te aanvaarden.

vertaald door: ancoterpstra