Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 13 maart 2017

Heavenletter 5952 Genoeg van Jouw Bezwaren tegen het Leven / Gepubliceerd op: 12 maart 2017

Genoeg van Jouw Bezwaren tegen het Leven
Brief uit de Hemel
Gepubliceerd op: 12 maart 2017

God Zei:


Het is niet zo moeilijk een passie te vinden. Wat je moet doen is alle bezwaren ertegen in de wereld loslaten. Laat daarom alle bezwaren los.

Het is niet nodig voor de vaders van zoons te regelen welke ster hun zonen moeten volgen.

Bijvoorbeeld een universiteitsprofessor wil dat zijn zoon in zijn voetsporen treed. De zoon zou dit voor zichzelf ook kunnen verlangen, of misschien wil hij dat niet. Hij zou vele dingen kunnen worden, maar waar hij ervoor kiest om te worden is, laten we zeggen, een visser.

Is het de zee waar hij van houdt? Is zijn keuze om zich te laten gelden aan zijn vader? In ieder geval, om een visser te zijn is zijn keuze - of is het zijn bestemming?

Sommige goede mensen springen rond in hun keuzes want hun keuzes blijven niet altijd hun keuze. Zij kunnen een behoefte voelen om te kiezen als ze kiezen wanneer zij kiezen. Of misschien zijn hun keuzes meer iets dat er met hen gebeurt. Ze vinden zichzelf simpelweg op een andere plaats, zoiets als verliefd worden of het uit maken. Het gebeurt.


Vanaf de buitenkant, zou een vader de zoon kunnen zien als het verkwisten van zijn leven, maar wie heeft het recht om de wil van een ander te bepalen? Wie is dichter bij  waardig zijn dan de ander? De oordeler of de veroordeelde? Wint de ene en verliest de ander? Wie kan echt goed zijn voor het leven van iemand anders en alles dat voorvalt?

Misschien heb je een keuze gemaakt in een ander leven, en doet jouw keuze zich nu voor in dit leven. Wat is er niet mogelijk in deze wereld dat bij jou past of niet bij jou past?

Hoe zou je leven om kunnen omdraaien morgen en zich uitspelen in een andere stijl dan wat voor jou normaal is. Een arme man kan rijk worden, en een rijke man kan arm worden. En al bij al, wie kan van buitenaf bepalen dat die of dat goed is of niet. Oh, ja, jou voorkeur moge duidelijk zijn en kan zijn eigen tekortkomingen bevatten. Niemand weet het.

Dus dit is de reden waarom je alles in je loop meeneemt. Als je rijk bent, stijg uit boven je vermogen. Als je geen geld hebt, stijg uit boven zonder geld te zijn.

Weet je wel ooit werkelijk welk leven je wil, of denk je alleen dat je dat weet?

Waar denk je dat je te veel of te weinig van hebt? Wiens bankrekeningen zijn gelijk, en wat maakt je zeker dat ze dat zouden moeten zijn? Wie heeft het voor het zeggen? Ontwaak in plaats daarvan.

Welke schat zal de morgen jou brengen ? Welke schat zul je over het hoofd zien? Wat zul je gewaarworden en wat niet je?

Waar hangt je leven vanaf? Waar denk je dat je leven van af hangt?

Uiteindelijk, hangt jouw leven van jezelf af. Je kunt je hierover verbazen  omdat er alleen zoveel is waar je iets over te zeggen hebt. Je wilt niet dat iemand tegen je zegt dat je verdiende, wat de wereld tegenslag noemt, of dat jij je geluk niet verdiende. Moet het Leven over een discussie gaan van verdienste of falen?

In ieder geval, jij bent degene die kan zeggen na het feit dat één ding een zegen was en een ander dat niet was. Later, zou je van gedachten kunnen veranderen.

Wat  er ook gebeurt, stel je voor in je leven dat je een pruim hebben uitgezocht. Zonder slag of stoot, kun je de hele wereld toejuichen als het zich aan jou presenteert. In ieder geval, is jouw leven op Aarde iets. Maakt niet uit wat, je leven is opmerkelijk. Je kunt een grote taart maken met slechts een paar ingrediënten, en je kunt een biefstuk verbranden. Je kunt ook unaffronted(?) zijn door wat er gebeurt in het leven.

Een ijsje kan smelten. Brood kan bevroren zijn. Je kunt misschien te veel of te weinig hebben gegeten.

Het is oké voor het leven om te zijn net zoals het is. Je kunt leven om te klagen of blij te zijn dat jou veel kansen worden gegeven om te groeien en alle bochten en ins en outs te waarderen van dit unieke leven dat gebeurt om jou leven te worden genoemd.

Wees voorzichtig dat je niemand aanmoedigt medelijden met je te hebben.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl