donderdag 2 maart 2017

Heavenletter 467 Wees Vreugde / Geplaatst 2 Maart 2017

Wees Vreugde
Brief uit de Hemel
Geplaatst 2 Maart 2017God zei :

Het is niet de bedoeling dat je ego en waarheid met elkaar in evenwicht houdt. Het is niet de bedoeling dat je op de vuist gaat met waarheid of ego. Je legt ego terzijde als een toneeldoek van fluweel. Je wandelt ego voorbij. Je laat het achter je. Het was een toevoegsel. Het hoorde niet echt bij je. Ego is een opgevuld overhemd, en in werkelijkheid ben je een vol hart.

Waarheid hoort bij jou. Waarheid is wat jou werkelijk beweegt, niet ego. Ego maakt een ritje en laat jou denken dat hij de chauffeur is, maar ego is een slaafse volgeling. Ego maakt je minder. Minder ego is meer waarheid.

Jij bent een brenger van waarheid. Daarom ben je een gever van waarheid.

Pak de waarheid, en er zal geen ruimte zijn voor ego. Wat het ego bouwt, is niet wat jouw waarde is. Jij bent jouw waarde. Je hebt ego niet nodig., want ego leidt jou af van waarheid. Het beheerst je met valse beloftes. Het is niet eerst je ego of voor een tijdje, en dan waarheid. 

Het is waarheid eerst, en dan zul je ego in zijn ware gedaante zien, een nietszeggend excuus voor niets. Wanneer ego zich in je leven voegt, kies waarheid, en dan maakt ego geen schijn van kans. Je hoeft niet te strijden met ego. Wanneer je strijd levert met ego, verleen je er geloof aan en geef je het scherpe kantjes. Je hoeft ego alleen maar van je af te werpen ten gunste van waarheid. Lach om ego. Het is lachwekkend. En waarheid is heilig en laat je over - borrelen van het lachen in zijn rol van geven.

Lachen ontmoedigt ego enorm, want ego neemt zichzelf serieus. ego is ernstiger dan leven. Waarheid is niet zwaar. Het is licht. Ego is lachwekkend. Waarheid is lachen. Waarheid kan je alleen maar vreugde brengen. Waarheid heeft vele namen - liefde, vrede, vreugde-maar er is slechts één waarheid, en die wordt gedeeld door Ons, jij en Ik.

Jij en Ik zijn Wij. En Wij zijn Een. We zijn Eenheid. En deze twee zullen nooit uit elkaar gaan. Daarom is er niemand. Er is slechts Eén. Je bent Een met Mij en Ik ben Een met jou. Er is geen Ik. Er is niemand. Er is Eenheid.

Niemand kan een deel van de taart krijgen. Een kan alleen maar alles hebben. Er zijn geen stukken. Er is alleen volmaaktheid. Je bent niet een portie. Je kunt zelfs niet een grotere portie krijgen. Je kunt alleen maar alles hebben wat er is. Je kunt niets van een ander afnemen, want er is geen ander. Maar de ingebeelde ander heeft ook alles. Alles is van jou. Alles is van Ons. Alles is. Er is niets minder dan Alles. Je hebt te weinig gevraagd.

Pracht en praal zijn te weinig.

Waarheid is genoeg. Het is alles wat er is, dus is het meer dan genoeg. Het is Alles.

Het verbindingsstuk van Waarheid is Liefde. Erkenning van Waarheid is Liefde. Waarheid komt zichzelf tegen en zegt : " Kijk eens hoe mooi Ik ben in jou".

Dit is jouw verhaal. Herken jezelf overal, want je bent aanwezig in alles, groot en klein. Je bent net zo goed een berg als een vijg. Je bent net zo goed een engel als een mens. Je bent nooit uit Mijn gedachte, dus hoe kun je minder zijn dan Mijn gedachte, en heilig ben je.

Wanneer je moet huilen, huil dan van vreugde, want vreugde is de te kennen waarheid. Je kunt niet waarheid hebben zonder vreugde. Vreugde is je ware toon, en het is de metgezel van Waarheid. Wakker worden is niet verdrietig, want je wordt wakker voor de vreugde van waarheid. Er is een klaterende stroom van vreugde in jou; zijn bedoeling is waarheid. Je bent je eigen kom en je stroomt over. Je vreugde stroomt over. Iedereen is ondergedompeld in de waarheid van je vreugde. Het zij zo. Dus wees vreugde.

vertaald door: ancoterpstra