Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 30 maart 2017

Heavenletter 1351 Eenheid / Geplaatst 30 maart 2017

Heavenletter 1351
Eenheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 maart 2017


God zei :

Mijn geliefden, Wij brengen eeuwigheid met elkaar door. Eeuwigheid zit ingebakken in deze kostbare golf van Onze Eenheid. Onze Eenheid is de oceaan. Jullie ervaren eeuwigheid als de top van een golf die jullie tijd noemen.

Wanneer je, in de wereld, slechts vijf woorden kon hebben, welke zouden dat dan zijn ? Eenheid, Eeuwigheid, Oneindigheid, Liefde en Vreugde ? Dat zijn de woorden die bij Mij opkomen op deze golf van licht die jij tijd noemt. Welke woorden komen er bij jou naar boven ?

Wanneer je nog eens vijf woorden zou kunnen gebruiken, zouden dat dan Mysterie, Schat, Avontuur, Leven en Diversiteit kunnen zijn ?


En zo zou je door kunnen gaan met lagen van woorden die het verhaal vertellen.

Misschien heb ik een paar belangrijke woorden vergeten. Schepping zou er daar één van kunnen zijn. God of hoe Ik maar genoemd wordt zou er ook één kunnen zijn.

Woorden van het relatieve en het Goddelijke vermengen zich met elkaar, en er wordt onderscheid gemaakt, maar het is niet echt helder. Alle woorden brengen verdeling. Alle categorieën brengen verdeling. Met woorden is het zo alsof je een appel ( Eenheid) hebt gepakt en in stukken hebt gesneden en er stapeltjes van hebt gemaakt. Eén stapel zou bestaan uit de appelstukjes hier vlakbij.

Een andere stapel zou bestaan uit de stukjes ergens verderop. Weer een andere stapel zou groot zijn en een andere zou klein zijn. En zo wordt het leven opgedeeld in stapels woorden, en worden er steeds meer categorieën gemaakt aan de buitenkanten. Zelfs categorieën gaan eeuwig door. Er lijkt maar geen einde te komen aan dat categoriseren.

Misschien zouden We er goed aan doen om de woordenschat van de wereld te beperken tot één woord, en dat zou Eenheid zijn. Ja, breid uit naar Eenheid. Laat jullie harten als ballonnen
In plaats van " Hallo, hoe gaat het met je ? " zou er maar één woord gesproken worden - Eenheid.

In plaats van " Tot ziens, ik zie je wel weer eens, " zou Eenheid gezegd worden. Maar er zouden natuurlijk geen tot ziens meer zijn en ook geen hallo's, want Eenheid blijft Eenheid en kan niets anders zijn dan Eenheid. Eenheid zou op zichzelf voortrollen en radslagen van Eenheid maken uit pure vreugde over Eenheid. Eenheid kent geen keerzijde.

Eenheid is een lange omhelzing, maar het kan alleen maar zichzelf omhelzen. Eenheid kan niet krimpen en ook niet toenemen. Alleen bewustzijn van Eenheid kan groeien. Het enige in de wereld dat hoeft te groeien, is bewustzijn van Eenheid. Wat is Eenheid toch een wonder ! Zo worden oorlogen gewonnen, met Eenheid. Op die manier zijn er geen oorlogen meer en is het ook niet meer nodig om ze te winnen, namelijk door Eenheid.

Wanneer alles Een is, wat is er dan nog meer ? Wat zou er kunnen ontbreken ? Wanneer er Eenheid is, wat kan er dan nog binnenkomen ? En wat kan er dan nog weggaan ?

Wanneer Eenheid de Waarheid van het bestaan is, dan moet al het andere onwaar zijn. En toch lijkt het alsof het onware waar is. En, inderdaad, wat kan er eigenlijk onwaar zijn in Eenheid ? Alleen het bewustzijn ervan kan beperkt zijn. Eenheid kan niet fluctueren. Alleen bewustzijn kan dat. Bewustzijn doet dat dan ook.

Op sommige dagen ben je helderder dan op andere dagen. Wanneer je helder bent, zijn er minder tussenschotten in je bewustzijn. Is bewustzijn Bewustheid ? Hoe kan er meer dan Een Bewustheid zijn ? Hoe kan Bewustheid hoog of laag zijn ? Hoe kan het groter of kleiner zijn ? Hoe kan het overal bestaan wanneer het nergens kan bestaan ?

Wat is er gaande ? Kan er wel iets gaande zijn ? Zijn alle woorden slechts koeterwaals in het licht van de Eenheid die ze trachten te omhelzen of uit te wissen ?

Wat zou het een heel andere wereld zijn zonder taal ! Vredig. Sereen. Stil. En toch zou je dan de diversiteit en spanning van taal missen. Dus zelfs taal die Eenheid lijkt te verstoren en probeert om Eenheid te definiëren speelt een rol in het herstellen van Eenheid in de bewustheid van de wereld.

Misschien gaat de wereld wel eerst een duistere kant op om daarna er uit te komen in het licht.

Misschien is alles dat zich voordoet in de Schepping wel geschapen om er een spel van te maken en daardoor de aandacht naar de Eenheid van Zichzelf te brengen.

vertaald door: ancoterpstra