Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 24 maart 2017

Heavenletter 1065 Zegen / Geplaatst 24 maart 2017

Heavenletter 1065
Zegen
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 maart 2017


God zei :

Waar denk je vandaag aan? Die vraag stellen lijkt het zelfde als vragen: Welke lasten draag je vandaag?

Gedachten zijn gewichtsloos, en toch zijn gedachten vaak een last. Je bent overladen met gedachten, grillige gedachten, gedachten die zich herhalen, gedachten die een hoge vlucht nemen, verraderlijke gedachten, gedachten na gedachten over gedachten die door je brein raasden.

Laat je gedachten eens een tijdje los. Ga eens verder dan de eindeloos rondtollende gedachten.

Als je toch wilt denken, denk dan aan iets moois. Denk aan een bloem.

Denk aan een ster. Denk aan Mij.

Heb meer respect voor jezelf.


Je bent veel meer dan het overvolle brein dat je met je meesjouwt. Wanneer je brein zwaar belast is, dan ben jij toch degene die het zwaar belast, het overbelast, gedachten die je verlichten verdringt en de oude nutteloze zwaarmoedige gedachten met je mee sjouwt. Zo is het toch? Begin opnieuw. Doe je gedachten eens een tijdje weg. Vervang ze door andere gedachten.

Je herinneringen zijn gedachten. Stap over je herinneringen heen.

Maak ruimte voor nieuwe gedachten, gedachten die je nog nooit eerder hebt gehad, gedachten die je opvrolijken, gedachten die je ver weg brengen, gedachten die je zullen verrassen, je verheffen, je hervormen.

Je gedachten nemen een groot deel van je leven in beslag.

Heb elke dag een nieuwe gedachte. Eén nieuwe gedachte per dag zal meer teweeg brengen dan duizend vitamines.

Heb vandaag een nieuw idee. Heb vandaag een idee dat niemand ter wereld ooit heeft bedacht of heeft gezegd of heeft durven zeggen. Heb vandaag gedurfde gedachten die nergens op gefundeerd zijn, Ik zeg nergens op gefundeerd en daarmee bedoel Ik ideeën die ver boven het verleden uitgaan, die ver boven de gedachten van de wereld uit gaan, gedachte die je nergens anders vindt, gedachten die verborgen zijn geweest, achter zijn gehouden, in onbruik zijn gehouden tot op zekere hoogte.

Heb ongebonden gedachten. Laat je gedachten polsstokspringers zijn die hoger en hoger springen en nieuwe records vestigen. Vertel Me eens, welke grens kan er zijn aan jouw gedachten?

Denk grotere gedachten. Denk één grote gedachte in plaats van duizenden kleine. Breid uit, breid uit. Laat je nieuwe gedachte van vandaag één zijn die over de hele wereld gehoord wordt.

Wees vandaag elastisch. Laat er geen einde komen aan jouw elasticiteit. Sta open voor nieuwe gedachten. Heb nieuwe gedachten. Begin opnieuw.

Wanneer je in je leven slechts tien gedachten kon hebben, welke zou je dan willen hebben?

Wanneer je slechts één gedachte in je leven kon hebben, welke zou je dan willen hebben?

Het loslaten van het verleden is het loslaten van tekort, want zelfs gelukkige gedachten uit het verleden hebben de neiging om minder te worden, hun schoonheid kan niet herhaald worden, en je hebt het gevoel dat je iets moois mist dat je ooit had, en dus heb je het gevoel alsof je iets afgenomen is.

Schep, in plaats van drukke gedachten die aan je trekken en je vertellen dat je tekort komt, gedachten die de volheid scheppen waar je zo wanhopig naar verlangt. Draai de munt van je gedachten om.

Kies een nieuwe weg. Begin een andere reis. Wanneer je jezelf de heuvel opgesleept hebt, rol je zelf dan nu de heuvel op, of klim in een kano en peddel een andere kant op. Je keuzes zijn onbeperkt. Je mogelijkheden zijn onbeperkt. Kies nu iets dat tot nu toe onmogelijk was en manifesteer het. Creëer maar, creëer maar.

Schrijf een gedicht. Maak een lied. Verbind harten. Niemand kan dat beter dan jij als je het maar zou doen. Omarm de wereld. Stop haar in je hart, en zegen de hele wereld, het geziene en het ongeziene.

Zegen hen die over jou redetwisten. Zegen hen die jou niet zien staan.

Zegen elke stap die je neemt. Zegen elke ademhaling. Zegen alles dat binnen en buiten je bereik ligt. Zegen met je hart en met je gedachten. Zegen, zegen, zegen.

vertaald door: ancoterpstra