Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 19 maart 2017

De Raad: Verwachtingen / Ron Head / 18 maart 2017

De Raad: 
Verwachtingen
Ron Head / 18 maart 2017

Vandaag had het kanaal een gesprek over dit onderwerp en we willen er graag over verder praten.

Jullie hebben vaak verwachtingen over waar je naar toe wilt, waar jullie willen dat je pad naar toe leidt. Je wilt dit ervaren. Je wilt dat ontwikkelen. Is dit de juiste weg voor mij? Is dit het beste ding voor mij te doen? Waarom zit ik 'vast'? Ik ga nergens heen. Frustratie. Frustratie. Frustratie.

Ten eerste, laten we zeggen dat wanneer je hebt ingestemd om op een reis te zijn van een spirituele aard, en je hebt niet beslist om die reis te beëindigen, dan ben je op die reis. Jouw Ziel, Overziel, Hogere Zelf (kies er maar een) is niet van plan om je zo gemakkelijk uit die overeenkomst te laten gaan. Het is uiteindelijk de reden waarom je daar bent. Je zit niet vast. Dus, waarom ben je zo gefrustreerd?

Je hebt bepaalde verwachtingen, nietwaar? En waarop zijn die verwachtingen gebaseerd? Op ervaring? Of verwacht je gewoon te zijn als iemand anders? Verwacht je dat het is zoals je werd geleid te geloven dat het zou zijn? "Ik wil al die koele vermogens hebben die de yogi's hebben.'' "Ik wil dit zien."  ''Ik wil dat horen."


Nu, in het verleden, waren zeer weinig mensen in staat om dergelijke persoonlijke verandering te maken gedurende vele levens. Ze gingen niet voor een maand naar een bepaalde goeroe om vervolgens verlicht te worden. Er is geen spiritueel winkelcentrum. Vele, vele van jullie hebben veel meer vooruitgang gemaakt dan je je zelf ooit kunt voorstellen. Echter die vooruitgang is niet meetbaar op zo'n manier.

Het verlichten van frustratie zoals we hierboven hebben genoemd kan gemakkelijk  in een paar woorden worden uitgelegd. Merk op dat we niet zeggen dat het doen ervan zo makkelijk zal zijn. Het zal de vastberadenheid vereisen om het eenvoudige concept toe te passen. Maar het zal een dergelijke moeite waard zijn.

Je kunt er eigenlijk geen idee van hebben hoe je leven zal zijn als je je verplaatst hebt naar een nieuwe manier van zijn. Waarom? Omdat je er nog nooit bent geweest en alles wat jou is verteld is van horen zeggen. Je bent nu, en je zult doorgaan, uniek te zijn.

Je baseert jouw verwachtingen op observaties van anderen. Je kunt alleen de oppervlakte zien, niet de werkelijkheid. Je verwacht dingen die je hebt besloten te willen, zonder echt een idee te hebben van wat je nodig hebt. En je verwacht directe bevrediging. Is dat niet zo? Vergeet ook niet dat je je ongemakkelijk voelt ... omdat je hier nooit eerder bent geweest.

Jouw Zelf - let op de hoofdletter - gaat je voorzien van wat je nodig hebt voor het doel van Jouw Zelf. En het zal zorgen dat je alles hebt wat dat als eerste nodig is, als er al iets is. Maar zelfs die kennis zal jouw frustratie niet wegnemen. Er is echter een magische formule.

Maar laten we eerst beschrijven wat jouw frustratie aan het doen is. Het veroorzaakt voor het lichaam waar je in leeft dat er geen einde komt aan de problemen. Het produceert een chemische soep voor je cellen dat je niet zou willen hebben, en dat maakt je ziek, druppel na druppel.

Dus, wat zou ertoe kunnen leiden dat jouw lichaam een chemische nectar maakt voor je cellen om in te leven? Wat zou je sterker, gezonder en jonger kunnen maken?

Wat als je alle tijd die je besteed aan een bepaald resultaat dat je verwacht - en je gefrustreerd voelen - zou besteden aan het vieren van de vooruitgang die je maakt? Wat als je dankbaar zou zijn voor waar je in vergelijking met waar je was nu bent? Dit zou heel andere gevoelens en emoties produceren, en die gevoelens en emoties zouden een heel andere chemie van het lichaam produceren. En wij beloven je dat jouw 'vooruitgang' enorm zou versnellen. Maar je zou waarschijnlijk zo blij zijn dat het je niet zou kunnen schelen.

Probeer het. Je zult het fijn vinden.

De Raad

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://ronahead.com/

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl