Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 26 maart 2017

Dagtekst van Zondag 26 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 26 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Weten, willen, durven, zwijgen. Waarom zwijgen? –

"“Weten, willen, durven, zwijgen.” Deze vier werkwoorden vatten het programma samen van degene die het pad van de Inwijding volgt. Je vraagt: "Maar waarom zwijgen?" Omdat zodra je weet welk werk je gaat doen, je de wil hebt om het te doen en je het ook durft uit te voeren, er niets meer moet aan toegevoegd worden. Het is je hele wezen dat de resultaten van dat werk zal uitdrukken. Wanneer je je vredig of blij voelt, is het dan nodig om dat aan de anderen te vertellen? Nee, ze zien het, ze merken het. En als je geplaagd wordt door een innerlijke storm, kan je wel beweren dat je baadt in vrede en harmonie, niemand zal je geloven, men zal je zelfs in je gezicht uitlachen! Omdat ook dan alles zichtbaar is: verwarring, kakofonie …

De mensen vertellen en leggen het uit ... Ze geloven dat ze, door woorden en zinnen aan elkaar te breien, de anderen kunnen overtuigen. Als ze echt beleven wat ze zeggen, zouden ze niet eens hoeven te praten. Probeer daarom te mediteren over dat zo betekenisvolle voorschrift: ‘zwijgen’."