Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 19 maart 2017

Dagtekst van Zondag 19 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 19 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het lijden - de kosmische intelligentie legt het ons pas in laatste instantie op

"Om het lijden te begrijpen en te verdragen, kun je best niet beginnen met het op te vatten als een straf van de Hemel. Het lijden is in de eerste plaats een waarschuwing, een les om mensen die bergafwaarts en hun ondergang tegemoet gaan, tegen te houden. Wanneer ze echter koppig volharden in hun weigering om te begrijpen, blijft alleen het lijden over om hen te onderrichten en te redden.

Het zou natuurlijk beter zijn om te vermijden dat het zover komt, maar hoe moet het anders? Wanneer de kosmische Intelligentie geprobeerd heeft met de wijsheid, door Ingewijden te zenden om het uit te leggen; wanneer ze geprobeerd heeft met liefde en geduld door heiligen, profeten en martelaren te zenden; wanneer er dan nog geen verandering is opgetreden, blijft er haar niets anders over dan beproevingen te gebruiken. En dan laat ze despoten, criminelen en beulen de macht grijpen. De kosmische Intelligentie gebruikt het lijden slechts in laatste instantie. Slechts nadat ze alles geprobeerd heeft, neemt ze haar toevlucht tot het lijden om de mensen te doen nadenken."