Gods liefde - wat jullie altijd al hebben geweten, dat diep binnenin jullie zelf is - omhult alle levende wezens in Zijn goddelijke omhelzing. Nu zijn jullie op het punt om de realiteit te ervaren van dat meest verfijnde gevoel dat jullie erfenis, jullie goddelijke voorrecht en jullie geboorterecht is. Het is liefdevol voor jullie bereid en in een toestand van absolute perfectie in de zekere wetenschap dat jullie zouden terugkeren om het op te eisen, en dat het klaar zou zijn voor jullie op het afgesproken moment.

SAUL

woensdag 29 maart 2017

Dagtekst van Woensdag 29 maart 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 29 maart 2017
door Omraam Mikhael Aivanhov

Het gevoel is voor de mens de enige werkelijkheid -


"Er bestaat niet echt een objectieve werkelijkheid: voor ieder mens is de enige werkelijkheid dat wat hij beleeft, dat wat hij voelt. Neem het geval van iemand die hallucinaties heeft: hij voelt zich achtervolgd door monsters, hij is doodsbang en vlucht al schreeuwend weg. Niemand zit hem fysiek, zichtbaar op de hielen; maar hij voelt zich vervolgd, hij lijdt, en wanneer iemand lijdt, ga hem dan maar eens vertellen dat het een illusie is! Zijn lijden is echt. Op dezelfde manier gebeurt het dat te midden van de slechtste materiële omstandigheden sommige wezens verlichting en extase beleven, en ook dan, hoe zal je hen kunnen overtuigen dat dit niet de werkelijkheid is? Ze baden echt in vreugde.

Het leed of de blijdschap die hij ervaart zijn misschien wel de enige zaken waaraan de mens nooit twijfelt. En inderdaad, men kan twijfelen aan wat men ziet, aan wat men hoort, aan wat men aanraakt, maar aan wat we voelen, wat we beleven, daar kunnen we nooit aan twijfelen; dat is de realiteit. In die zin kunnen we zeggen dat de mens meester is van de werkelijkheid, want als hij besluit om te worden bewoond door de Hemel, zal hij daarin slagen, en ongeacht de omstandigheden zal het de Hemel zijn die hij voelt."